articol scris de Nicu Alexandru Savin

Pe ambele tablouri sunt câte doi combatanți calificați direct în careul de ași: D. Thiem și M. Berrettini la masculin și E.Svitolina și K. Bertens la feminin. Adversarii acestora din semifinale s-au stabilit în urma partidelor jucate azi, care au fost foarte diputate și care deseori au oferit puncte foarte frumoase, specifice jocului pe iarbă.

Tenis
Schimbare majoră în programul lui Dominic Thiem pentru 2021: "Sincer, m-am răzgândit"
27/11/2020 LA 15:22

Ambele sferturi masculine decise în super-tie-break

În primul sfert de finală al turneului masculin, ibericul R.Bautista Agut (12 ATP) a trecut de germanul J.L.Struff (34 ATP). Neamțul a condus cu 3-1 în primul set, dar apoi Bautista a avut o serie fantastică câștigând 5 game-uri consecutive, adjudecându-și prima manșă cu 6-3. În setul doi, Struff a condus din nou, iar de această dată a mers până la capăt, câștigând cu 6-3 și trimițând meciul în super-tie-break.

Acolo s-a mers cap la cap până la 5-5, dar apoi ibericul a câștigat 3 puncte consecutive, iar în final s-a impus cu 10-7. Astfel, Bautista Agut va juca mâine în prima semifinală, contra italianului M.Berrettini, cel care l-a învins de două ori săptămâna trecută, în cadrul turneului Thiem's Seven, desfășurat pe zgură, la Kitzbuhel, în Austria.

https://i.eurosport.com/2020/07/13/2849615.jpg

Cea de-al doilea sfert de finală masculin a marcat un eveniment deosebit, și anume revenirea pe teren a tenismenului german Tommy Haas, jucător de 42 de ani, retras din tenisul profesionist în 2017. Acesta l-a întâlnit în cel de-al doilea sfert de finală pe italianul J.Sinner (73 ATP), unul dintre cei mai promițători tineri din circuit, care a câștigat anul trecut turneul Next Gen de la Milano, un fel de Turneu al Campionilor destinat tinerilor jucători.

Neamțul a demonstrat cu ocazia acestei reveniri că nu și-a pierdut deloc măiestria, vârsta înaintată și lunga absență din circuit nobservându-se sub nici o formă. Sinner a câștigat primul set cu 6-4 și a condus și în manșa secundă cu 3-2, dar apoi Haas a câștigat o serie de 4 game-uri consecutive, impunându-se cu 6-3. Super-tie-break-ul a fost unul echilibrat, dar tânărul italian s-a impus până la urmă cu 10-8 și se va duela mâine pentru un loc în finală cu austriacul D.Thiem.

Cel mai probabil acest meci a fost ultima reprezentație pentru publicul larg a lui Tommy Haas, un jucător cu un talent extraordinar. Câștigător a 15 titluri ATP în carieră, ajuns la un moment dat până pe locul 2 mondial, Haas ar fi putut avea rezultate și manotabile dacă nu ar fi fost bântuit de atâtea accidentări de-a lungul carierei.

La finalul partidei, Sinner a fost copleșit de emoții și a declarat: ”Sunt foarte fericit că am câștigat împotriva lui Tommy. Este un jucător pe care îl urmăream la televizor când eram mic”.

https://i.eurosport.com/2020/05/26/2823860.jpg

Petra Kvitova, specialistă pe iarbă

Pe tabloul feminin, prima întâlnire a fost cea dintre letona A.Sevastova (43 WTA) și J.Georges (38 WTA), reprezentanta gazdelor. În debutul jocului Sevastova a servit excelent și nu acedat decât 2 puncte pe propriul serviciu în primul set, câștigat cu 6-3. Manșa secundă a fost foarte echilibrată până în momentul câmd jucătoarea germană a suferit o accidentare la gleznă și a fost nevoită să se retragă. Așadar, Sevastova s-a calificat în semifinale unde o va întâlni mâine pe ucraineanca E.Svitolina.

Ultimul meci al zilei le-a adus față în față pe P.Kvitova (12 WTA) și A.Petkovic (87 WTA). Specialistă pe iarbă, suprafață pe care a câștigat de 2 ori turneul de la Wimbledon în 2011 și 2014, Kvitova a condus cam tot timpul ostilitățile pe teren și în final s-a impus în mininum de seturi, scor 6-4, 6-1, după 1h15' de joc. Mâine, Kvitova o va întâlni în semifinale pe Kiki Bertens, jucătoare cu care se află la egalitate (3-3) la întâlnirile directe.

Tenisul masculin este programat să revină în mod oficial odată cu turneul de 500 de puncte de la Washington, programat în perioada 14-21 august. În mod normal, fetele vor reveni mai repede pe teren, mai exact pe 3 august, când este programat să înceapă turneul de la Palermo, la care și-a anunțat oficial prezența și Simona Halep.

Tenis
Anul ciudat al lui Medvedev: "renaşterea" unui tenismen care se aunţa din 2019 dominant
23/11/2020 LA 16:13
Tenis
"Clasamentul adevărului" din 2020, în circuitul ATP! Djokovic e lider! Surprize mari în Top 20
23/11/2020 LA 10:05