Novak Djokovic (1 ATP) a pierdut duminică finala de la US Open în fața rusului Daniil Medvedev (2 ATP), scor 6-4, 6-4, 6-4. Acesta a fost primul titlu de Grand Slam pentru rus, care l-a oprit pe sârb din cursa pentru îndeplinirea Calendar Grand Slam (câștigarea celor 4 titluri majore în același an).
De asemenea, dacă Djokovic ar fi câștigat duminică marea finală de la Flushing Meadows, el ar fi ajuns la titlul de Grand Slam cu numărul 21, depășindu-i pe marii săi rivali, Rafael Nadal și Roger Federer, cu care se află la egalitate în acest moment, la 20 de titluri. Anul acesta, Nole a disputat toate cele 4 finale majore, câștigând 3 dintre ele: Australian Open (cu Medvedev), Roland Garros (cu Tsitsipas) și Wimbledon (cu Berrettini).
Australian Open
Moment istoric în semifinalele Australian Open: de 9 ani nu s-a mai întâmplat așa ceva într-un GS
ACUM 2 ORE

Toni Nadal, prima reacție după finala dintre Djokovic și Medvedev la US Open 2021

Toni Nadal, unchiul lui Rafa, a spus încă dinainte de finală că își dorește ca oricine să câștige titlul US Open, numai Djokovic nu, tocmai pentru că sârbul ar fi putut în 2021 să ajungă la 21 de titluri de Grand Slam, cele mai multe din istoria sportului alb (masculin). Totuși, egalitatea se păstrează, iată, la final de an competițional. Djokovic, Federer și Nadal vor avea câte 20 de titluri majore la începutul lui 2022.
"Cred că atât Roger cât și Rafa respiră acum ușurați. Ce eliberare trebuie să simtă amândoi! Presupun că și Rod Laver s-a bucurat. Acum, Roger și Rafa ar trebui să se simtă mai puternici și să continue cursa anul viitor. Djokovic trebuie să accepte această înfrângere atât de dureroasă, dar își va ridica moralul în vederea noului sezon.
Federer și Rafael se vor simți acum mai motivați să se recupereze și să lupte pentru noi titluri. Ei 3 vor continua să le dea motive de bucurie acelor câteva milioane de fani care așteaptă să vadă ce se va întâmpla în această cursă, care vor continua să-i susțină în tot acest timp", a transmis Toni Nadal pentru El Pais.
Australian Open
Australian Open LIVE BLOG | Auger-Aliassime, 2-0 la seturi cu Medvedev, live pe Eurosport 1
ACUM 2 ORE
Australian Open
Swiatek, în semifinale la Australian Open. Meciul cu Sorana Cîrstea a ajutat-o enorm
ACUM 5 ORE