Toni Nadal a fost omul care l-a susținut și coordonat pe Rafael Nadal în tenis, zeci de ani. Unchiul și fostul antrenor al multiplului campion a povestit într-un interviu o întâmplare care a avut loc în urmă cu foarte mult timp, când Rafael Nadal făcea primii pași în tenis.
Toni Nadal a fost un tehnician aspru. Îl punea pe nepotul său să joace în condiții extreme, cu terenuri proaste și situații complexe, dar aceste aspecte l-au făcut pe Rafael Nadal să își formeze un caracter de campion. ”Mulți ani l-am făcut să se pregătească în condiții puțin favorabile. Cu mingi uzate, pe terenuri defectuoase. Îi lungeam la nesfărșit antrenamentele, voiam să învețe să îndure, să-și întărească personalitatea”, a spus Toni Nadal.

Rafael Nadal, povestea unui mare campion

Tenis
"E nedrept ca el să fie mereu tipul cel rău!" Becker, despre modul în care Djokovic este tratat
ACUM 17 ORE
“Am mers cu nepotul meu, când avea 15 ani, și cu alt băiat la un turneu. Jucau în același timp, așa că îl urmăream pe Rafael de departe. Meciul era un dezastru, era condus cu 5-0 de un puști care nu era chiar atât de bun. Un prieten, fost jucător, s-a apropiat și mi-a spus că Rafa avea racheta ruptă”, a mai povestit Toni Nadal. În acel moment, Rafael Nadal s-a supărat și i-a răspuns:”Ah, da, e ruptă, o schimb. Sunt atât de obișnuit să fie mereu vina mea încât nici nu mi-am trecut prin minte că racheta era cea care mă făcea să pierd meciul”.
Rafael Nadal este unul dintre cei mai titrați jucători din istoria tenisului. Spaniolul are 84 de titluri câștigate de-a lungul carierei, dintre care 19 de Mare Șlem.Raportul meciurilor disputate de Nadal în toată cariera este unul incredibil (977 de victorii și 197 de înfrângeri), având un procentaj al duelurilor câștigate de peste 83%.
Mediafax
Tenis
Wilander surprinde! Cum vrea să se încheie cursa pentru supremație între Federer, Nadal și Djokovic
IERI LA 12:36
US Open
"Sfârșitul unei ere!" Verdictul lui Woodbridge privind carierele lui Djokovic, Nadal și Federer
IERI LA 05:16