Novak Djokovic a fost expulzat duminică din Australia, după ce Curtea Federală nu i-a mai dat dreptate în procesul de redobândire a vizei. Liderul ATP a părăsit țara la începutul acestei săptămâni și se confruntă cu o interdicție pe 3 ani de a mai călca la Antipozi, deși există pârghii pe care probabil le va accesa pentru a avea parte de "grațiere".
Evenimentele din ultimele zile au fost comentate și de fostul antrenor al lui Rafa, Toni Nadal, care a punctat că Djokovic nu avea dreptul să vină în Australia nevaccinat și să spere că punctul de vedere îi va fi respectat. Spaniolul consideră că ceea ce i s-a întâmplat sârbului înainte de Australian Open este just, în contextul în care fără vaccinarea masivă din Australia, turneul nu s-ar fi putut ține cel mai probabil.
Roland Garros
Iga Swiatek, deloc afectată de eliminarea favoritelor de la Roland Garros! Verdictul lui Wilander
ACUM O ORĂ

Toni Nadal e de acord cu decizia de expulzare a lui Novak Djokovic din Australia

"Săptămâna premergătoare startului Australian Open a avut parte de puțină publicitate din cauza controversei lui Novak Djokovic. Dezbaterea a depășit clar sfera sportivă și a fost contaminată de spiritul ideologic și dogmatic care ne definește atât de bine epoca. Nu vreau să mă cufund mai mult în problemă, dar vreau să subliniez câteva puncte pe care nu trebuie să le uităm.
Primul este că dacă Australia nu ar fi impus măsuri de izolare sau de autoprotecție și dacă nu ar fi fost vaccinați în număr atât de mare, cel mai probabil acest turneu nu ar fi avut loc. În al doilea rând, cred că acțiunile jucătorului sârb ridică prea multe îndoieli și guvernul australian nu a avut de ales decât să dispună expulzarea lui pentru a asigura respectarea strictă a regulilor pe care le-a impus propriilor cetățeni. Este singura cale pe care au putut-o adopta", a transmis Toni Nadal în presa din Spania.
Toate meciurile de la Australian Open sunt în direct şi în exclusivitate pentru România pe aplicaţia Eurosport Player.
Roland Garros
Simona Halep, motivată să revină mai puternică după eșecul de la Roland Garros! Ce imagini a postat
ACUM 2 ORE
Tenis
Simona Halep s-a întors la antrenamente, după eliminarea de la Roland Garros
ACUM 2 ORE