În vârstă de 58 de ani, Toni Nadal mărturisește în presa din Italia că este dezamăgit de faptul că tinerii jucători din circuit au eșuat în a le pune probleme celor mai mari trei jucători aflați în activitate: Roger Federer, Rafael Nadal și Novak Djokovic. De altfel, ultimele 12 turnee de Grand Slam au fost cucerite doar de ei trei, ultimii alți rivali care au reușit să câștige un turneu major fiind Andy Murray și Stanislas Wawrinka (2016).

Toni Nadal, nemulțumit de noua generație a tenisului masculin

"Sunt critic față de tot ceea ce este considerat NextGen (următoarea generație). Noi vorbim tot timpul despre cum sunt ei atât de tineri și trebuie să mai aștepte, dar mulți dintre ei au deja 23 de ani și nu au obținut practic nimic. Rafael la 19 ani era deja în top, Djokovic la 21 câștiga Australian Open și putem vorbi la nesfârșit despre Sampras sau Federer”, a spus Toni în interviul acordat pentru Gazetta Dello Sport.
Australian Open
Australian Open Live Blog | Set decisiv în Berrettini - Monfils. Nadal și Barty, în semifinale
ACUM 16 MINUTE
Totuși, Toni Nadal găsește un jucător interesant, diferit prin performanță față de ceilalți reprezentanți ai noii generații. Este vorba despre Daniil Medvedev, care s-a putut bucura de o vară de neuitat în circuit. Rusul a bifat finale consecutive la Washington, Montreal, Cincinnati și Flushing Meadows, iar în ultimul act de la New York a disputat cinci seturi în compania lui Rafa Nadal. În prezent, Medvedev este pe locul 4 în ierarhia ATP.

Daniil Medvedev, singurul jucător lăudat de Toni Nadal

"Daniil este un băiat foarte serios cu un nivel al tenisului grozav. El a fost cel mai bun din noua generație la US Open-ul din acest an și pe toată durata verii, reușind să-i înfrunte pe cei mai buni jucători din circuit. Îl consider un jucător de tenis complet, cu mult control în joc și capabil să bată pe oricine”, a spus Toni Nadal în același interviu.
În ultimii ani, se tot spunea că Zverev este jucătorul destinat să câștige un turneu de Grand Slam în viitor, dar se pare că totul s-a schimbat brusc în acest sens. Eu pe Medvedev îl consider jucătorul care are voința de a face orice pentru a ajunge în top”, a mai spus Toni Nadal. Interesant este faptul că doar trei jucători născuți în anii 1990 au reușit să ajungă în finala unui turneu de Grand Slam – Milos Raonic, Dominic Thiem și Daniil Medvedev. Ultimul jucător care a câștigat un turneu major înainte de a împlini 30 de ani este Andy Murray (29) la Wimbledon-ul din 2016.
Conform ubitennis.net, mai jos este o comparație între jucătorii din Top 20 ATP care au sub 25 de ani.
Australian Open
Lecţia gratuită predată de marele Nadal lui Shapovalov. Cum a răspuns la atacurile canadianului
ACUM 2 ORE
Tenis
Decizie istorică la Australian Open. Ce tricouri au voie să poarte fanii prezenţi în tribune
ACUM 3 ORE