Dacă Rafael Nadal nu vrea să mai vorbească despre Carlos Alcaraz, după ce a fost întrebat în nenumărate rânduri în legătură cu noua senzație a tenisului mondial, unchiul și fostul său antrenor, Toni Nadal, nu a avut vreo problemă în a declara că tânărul jucător spaniol va deveni lider în circuitul ATP.
Prezent la Mallorca, acolo unde este directorul turneului ATP 250 care se desfășoară pe iarbă în luna iunie, fostul antrenor al lui Nadal a vorbit la superlativ despre campionul de săptămâna trecută de la Madrid. Acesta l-a descris pe Alcaraz ca fiind un jucător complet și spune că este la un nivel mult mai ridicat față de ceilalți jucători din generația sa:
"Carlos Alcaraz va fi numărul 1 mondial în viitor. Nu există vreun jucător din generația sa care să fie la nivelul lui. A arătat la fiecare turneu pe care îl joacă faptul că are potențial. Din ce am văzut, are tot ce îi trebuie", a spus Toni Nadal, potrivit Punto de Break.
National Bank Open
ATP Montreal | Rezumatul partidei dintre Kyrgios și Hurkacz, câștigată de polonez în 3 seturi
ACUM 7 ORE
Citește și:

Carlos Alcaraz vrea să câștige un titlu de Grand Slam în acest an

Carlos Alcaraz a avut parte de un an 2022 excepțional până acum. Tânărul jucător spaniol, care încă nu a împlinit 19 ani, a câștigat titluri la Rio, Miami, Barcelona și Madrid, iar acum se pregătește să cucerească și un titlu de Grand Slam.
Pe lângă succesul pe care l-a avut în ultimele luni, parcursul lui Alcaraz este asemănător cu cel al lui Rafael Nadal, din perioada în care marele campion spaniol lua prin surprindere lumea tenisului.
După ultimele săptămâni în care a avut prestații excepționale, la Madrid reușind să îi învingă în meciuri consecutive pe Rafael Nadal și Novak Djokovic, Alcaraz a decis să sară peste turneul ATP Masters 1000 de la Roma, pentru a se pregăti pentru turneul de la Roland Garros.

Djokovic - Alcaraz, o partidă care va rămâne în istoria tenisului. Cele mai tari puncte ale partidei

Alături de antrenorul său, Juan Carlos Ferrero, Alcaraz este pregătit să facă pasul cel mare și în turneele de Grand Slam, declarând că obiectivul său este să câștige unul dintre cele trei turnee majore care au mai rămas în acest an. De asemenea, Toni Nadal a lăudat colaborarea dintre Carlos Alcaraz și Juan Carlos Ferrero.
Următorul turneu de Grand Slam va fi Roland Garros, turneu ce se va desfășura în perioada 22 mai-5 iunie. În urma titlurilor obținute pe zgură, Alcaraz va fi cu siguranță unul dintre favoriții de la Paris, dar rămâne de văzut cum va performa în partidele care se dispută după sistemul "cel mai bun din 5 seturi".
Tenis
Simona Halep și-a aflat adversara din semifinalele de la Toronto! Un nou test serios pentru româncă
ACUM 7 ORE
National Bank Open
Halep continuă ascensiunea în ierarhia WTA! Ce loc ocupă după calificarea în semifinale la Toronto
ACUM 8 ORE