Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Iga Swiatek a câștigat primul meci în Japonia după 796 de zile! A revenit de la 1-4 în primul set

Dani Morar

Actualizat 27/09/2023 la 15:35 GMT+3

Iga s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Tokyo, după ce a avut parte de un meci dificil în fața numărului 148 mondial. Fostul lider mondial a câștigat primul meci pe pământ japonez după aproape 800 de zile.

Iga Swiatek

Credit imagine: Getty Images

Iga Swiatek participă în această săptămână la turneul WTA 500 de la Tokyo. Fostul lider mondial a înfruntat în primul tur pe Mai Hontama, favorita publicului, și s-a impus în două seturi, scor 6-4, 7-5.
Jucătoarea de pe locul 148 WTA i-a pus probleme neașteptat de mari polonezei, pe care a condus-o cu 4-1 în primul set. Japoneza s-a ținut bine și în runda secundă, dar a cedat până la urmă după 2 ore și 3 minute de joc.
Swiatek, desemnată cap de serie numărul unu în Japonia, este la primul său meci după ce a pierdut în optimi la US Open. Fostul lider mondial va juca în sferturile de finală contra rusoaicei Veronika Kudermetova, a opta favorită, care a trecut de Kayla Day (SUA) cu 6-3, 6-3.
Pentru Swiatek a fost prima victorie în Japonia după 796 de zile. Ultima dată când câștigase în această țară se întâmpla în prima rundă a Jocurilor Olimpice de la Tokye, împotriva lui Mona Barthel.
"Vă mulțumesc. Sunteți atât de primitori. Chiar și când dau autografe primesc tot felul de cadouri. Nu se întâmplă des asta. Vă mulțumesc pentru toate pancartele cu iga. Nu știam că am atâția fani aici", a spus Iga după meci.
Citește și:

Iga Swiatek, despre partea negativă a succesului

Iga Swiatek a luat pe sus circuitul WTA de la 19 ani, când a cucerit primul ei titlu de mare șlem, iar de atunci poloneza și-a continuat ascensiunea. Tenismena a devenit al 12-a cel mai longeviv lider mondial din istorie, ocupând locul 1 preț de 75 de săptămâni.
Swiatek a vorbit recent despre cât de multă presiune a început să resimtă în jurul ei odată cu apariția victoriilor, catalogând tot ce se întâmplă în mediul în care se află drept "jocurile foamei". Iga a dezvăluit de asemenea că în urma Grand Slam-urilor cucerite, toată lumea se așteaptă de la ea în mod constant să triumfe din ce în ce mai mult pe cele mai mari arene din lume.
"Să obțin din nou locul 1 este o provocare imensă. Este stupid să o citez pe Taylor Swift, dar ea a spus într-unul dintre interviurile ei că industria muzicală este divertisment și că ar trebui să fie amuzantă, dar tot ce se întâmplă în jurul ei face să se simtă precum 'Jocurile Foamei'. Simt același lucru când sunt în circuit.
Îmi aduc aminte că atunci când eram în circuit în 2019, aveam o perspectivă diferită. Puteam să mă bucur de călătorit în locurile astea minunate și să fiu la stadion unde pot concura în turnee WTA. Perspectiva s-a schimbat enorm. Dacă aveam un sezon normal în 2022 (n.r. fără să câștig vreun mare șlem) , câștigarea unui Grand Slam în acest an ar fi fost un succes imens", a dezvăluit Swiatek.
În acest sezon, Iga Swiatek a reușit să își apere doar trei dintre cele opt titluri câștigate în 2022 - la Qatar Open, Porsche Tennis Grand Prix și Roland Garros. Ea a câștigat un titlu suplimentar la Openul Poloniei.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo