Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Kostyuk nu s-a rezumat la refuzul de a da mâna cu Kasatkina! Gestul fără precedent al ucrainencei

Irina Aldea

Actualizat 26/09/2023 la 17:45 GMT+3

Marta Kostyuk e fără îndoială una dintre cele mai vocale tenismene din Ucraina care condamnă rușii și bielorușii, chiar și când aceștia din urmă joacă sub un steag neutru.

Marta Kostyuk, Tokyo

Credit imagine: Getty Images

Tragerea la sorți a turneului de 500 de puncte de la Tokyo le-a adus față în față încă din primul tur pe Daria Kasatkina, favorită numărul 6, și pe Marta Kostyuk, ocupantă a locului 45 WTA. Cele două jucătoare nu se mai întâlniseră până azi în circuit de când Rusia a invadat Ucraina, în februarie 2022. Toată lumea se aștepta să nu existe o strângere de mână la final, însă Kostyuk a uimit și înainte de confruntare.
Marta Kostyuk a decis să nu se rezume doar la refuzul de a da mâna cu Kasatkina la finalul meciului, astfel că a refuzat la începutul meciului să facă poză la fileu alături de rusoaică. E fără îndoială un gest fără precedent, chiar și în contextul actual al tenisunilor dintre sportivele ucrainene și cele rusoaice și bieloruse. Gestul Martei nu a intimidat-o deloc pe Kasatkina, aceasta din urmă impunându-se cu scorul de 3-6, 6-4, 6-3, după două ore și 26 de minute de joc.
CITEȘTE ȘI:

Kostyuk nu s-a rezumat la refuzul de a da mâna cu Kasatkina! Ce a făcut ucraineanca

Presa din Rusia scrie de asemenea că s-a ratat oportunitatea ca cele două să facă împreună o fotografie în culorile drapelului uccrainean, și asta pentru că Kostyuk era îmbrăcată în galben, iar Kasatkina în echipament complet albastru. Kostyuk le-a tratat cu indiferență pe rusoaice fără excepție încă de când Rusia a invadat Ucraina, însă bilanțul ei în fața sportivelor din Rusia nu e deloc favorabil.
Din 24 de întâlniri directe dintre Kostyuk și sportive rusoaice, ucraineanca a pierdut 17. Reacția ei din meciul de la Tokyo e cu atât mai surprinzătoare cu cât Daria Kasatkina a vorbit deschis împotriva războiului, fiind aspru criticată în țara natală pentru poziția ei. Anul acesta, la începutul lunii martie, Kostyuk a câștigat primul titlu a carierei, la Austin, învingând-o în finală pe rusoaica Varvara Gracheva. La discursul de după meci, ea a transmis că le dedică titltul "tuturor oamenilor care luptă și mor".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo