Novak Djokovic nu a avut nicio șansă în fața italianului de 25 de ani de pe locul 42 ATP, Lorenzo Sonego, în sferturile de finală de la Viena. Acesta din urmă s-a impus în fața marelui campion sârb la capătul unui meci care a durat o oră și 10 minute de joc, scor 6-2, 6-1. Italianul se poate mândri cu mai mult decât că l-a învins pe cel mai bun jucător al lumii la ora actuală.
El este primul lucky loser care se impune în fața lui Novak Djokovic. Sârbul nu mai cedase niciodată într-un meci cu un jucător care pierduse în calificări, dar fusese până la urmă acceptat pe tablou în urma retragerilor. Mai mult, este pentru prima dată când Nole câștigă atât de puține game-uri într-un meci. Este a doua înfrângere a sezonului pentru Djokovic, care a mai fost învins în finala de la Roland Garros de Rafael Nadal.

Directorul turneului de la Viena, dezamăgit de afirmațiile lui Novak Djokovic

Laver Cup
Djokovic, întrebat când se retrage, după ce Federer a spus "adio" tenisului. Răspunsul sârbului
ACUM 12 ORE
După ce a fost eliminat, Novak Djokovic a declarat că este mulțumit cu ce a reușit la Viena, asta pentru că și-a asigurat locul de lider mondial la final de sezon: "Da, faptul că ieri am primit confirmarea că voi încheia anul pe primul loc a avut azi un efect asupra mea. Am reușit ce mi-am propus când am venit aici, mi-am asigurat locul de lider mondial. Plec de aici împăcat cu ce am făcut, privesc deja spre următorul capitol al carierei mele. Sunt sănătos și vreau să închei sezonul în forță la Londra. Nu sunt mâhnit de ceea ce s-a întâmplat, mi-am îndeplinit misiunea", a spus Nole la conferința de presă.
Directorul turneului de la Viena, Herwig Straka, s-a declarat dezamăgit de afirmațiile lui Djokovic: "Mi se pare că aceste afirmații nu erau necesare. Chiar dacă ai plănui asta și ai gândi că sferturile de finală sunt de ajuns, nu spui așa ceva într-o conferință de presă, cred că este total nepotrivit", a spus Straka.
Laver Cup
Novak Djokovic, derutat de întrebarea unui jurnalist spaniol la Laver Cup: "Nadal e încă aici, nu?"
ACUM 19 ORE
Laver Cup
"Hai să evităm asta!" Ce l-a pus Federer pe Djokovic să facă la 3-6, 2-3 cu Auger-Aliassime
IERI LA 14:41