Simona Halep a pierdut finala turneului de 250 de puncte de la Cluj, Transylvania Open, cedând în fața estonei Anett Kontaveit, ocupanta locului 14 WTA, cu scorul de 2-6, 3-6, la capătul unui meci care a durat o oră și 10 minute de joc. Acesta este al cincilea titlu al carierei pentru Kontaveit, care s-a impus în 2021 la Cleveland, Ostrava și Moscova, iar acum la Cluj. Ea mai are un titlu câștigat în 2017 la 's-Hertogenbosch.
În plus, Kontaveit are acum locul asigurat la Turneul Campioanelor, iar de luni va ocupa locul 8 în clasamentul WTA, cea mai înaltă poziție pe care a fost vreodată. Estona a evoluat azi la un nivel foarte înalt, iar Simona nu a mai fost atât de ageră în comparație cu evoluțiile din această săptămână.
Tenis
Simona Halep, într-o situație imposibilă! Interzisă la turnee, românca a mai primit o lovitură
ACUM 14 ORE

Ce a spus Anett Kontaveit după finala câștigată la Cluj în fața Simonei Halep

Atât la serviciu, cât și la retur, românca a avut dificultăți. Aceasta este prima victorie a lui Anett Kontaveit în fața Simonei Halep. Până acum ele s-au întâlnit de 3 ori în circuit, dar estona nu a reușit nici măcar să-i ia set sportivei noastre. Azi, după meci, Anett Kontaveit a avut un discurs superb.
"Simona, ești un model. Te-am urmărit și te-am admirat mulți ani. M-ai bătut de atâtea ori până acum. A fost o onoare să împart terenul cu tine. Turneul a fost organizat impecabil, m-am simțit binevenită. A fost o săptămână așa frumoasă pentru mine! Îi mulțumesc antrenorului (n.r. Dmitry Tursunov). Am avut câteva luni minunate, nu știu cum am reușit. Ah, și am promis că îi mulțumesc și lui Andrei, cel care s-a ocupat de programările antrenamentelor", a spus Anett Kontaveit după finala pe care a dominat-o copios la Cluj.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Tenis
Halep, campioană la retur! Românca, cifre mai bune decât ale Igăi Swiatek într-un top din 2022
26/11/2022 LA 18:11
Tenis
Simona Halep luptă cu zâmbetul pe buze! Cum așteaptă românca să-și dovedească nevinovăția
26/11/2022 LA 11:44