Emma Răducanu a câștigat marți primul ei meci în circuitul WTA la Cluj, în fața Polonei Hercog. Campioana de la US Open a surprins pe toată lumea când a acceptat să vină să joace la Cluj-Napoca, în cadrul turneului de 250 de puncte WTA, Transylvania Open. Emma nu a făcut doar act de prezență la Cluj, ea i-a cucerit de-a dreptul pe fanii sportului alb din România.
Emma Răducanu a insistat la Cluj să vorbească în limba română, a explicat cu lux de amănunte ce mâncăruri tradiționale românești îi plac și cât de mult iubește România, țara natală a tatălui ei. Presa britanică a remarcat cu îngrijorare toate acestea, dar mai ales atenția de care Emma se bucură în România, ea fiind deja adesea "confundată" cu o mare sportivă a României.
Tenis
"Va fi sub presiune până la Wimbledon!" Ce sfaturi a primit Emma Răducanu înainte de sezonul 2022
ACUM 17 ORE

Britanicii, îngrijorați de atenția de care Emma Răducanu se bucură în România

"Răducanu a vorbit despre cum jucătoarele române - mai numeroase decât cele britanice în circuit - au fost prietenoase şi au luat-o sub aripa lor", a scris, miercuri, jurnaliștii de la Daily Mail. Aceștia transmit de asemenea că "indiferent de rădăcinile ei multiculturale, Răducanu este în mare parte un produs englez şi nu va reprezenta pe nimeni altcineva".
Totuși, britanicii nu exclud ca noua revelație a tenisului mondial feminin să fie atrasă de ideea de a juca pentru echipa României de "Billie Jean King Cup". Aceeași sursă o citează pe Ana Bogdan, care i-a speriat serios pe englezi declarând că Emma ar fi primită cu braţele deschise alături de jucătoarele tricolore în echipa noastră.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Tenis
Răducanu s-a exclus de pe listă! Cine vrea să câștige titlul de personalitatea sportivă a anului
28/11/2021 LA 19:29
Tenis
Emma Răducanu, victorie cu Gabriela Ruse în meciul demonstrativ de la Royal Albert Hall din Londra
28/11/2021 LA 15:15