Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Britanicii, îngrijorați de atenția de care Emma Răducanu se bucură în România: "Au luat-o sub aripa lor"

Irina Aldea

Actualizat 28/10/2021 la 13:38 GMT+3

Emma Răducanu a fost așteptată în România cu foarte mare încântare. Campioana de la US Open se simte excelent în țara natală a tatălui ei, iar britanicii nu sunt neapărat încântați de acest aspect, mai ales văzând-o pe Emma străduindu-se să vorbească în limba română la Cluj.

Emma Răducanu

Credit imagine: Getty Images

Emma Răducanu a câștigat marți primul ei meci în circuitul WTA la Cluj, în fața Polonei Hercog. Campioana de la US Open a surprins pe toată lumea când a acceptat să vină să joace la Cluj-Napoca, în cadrul turneului de 250 de puncte WTA, Transylvania Open. Emma nu a făcut doar act de prezență la Cluj, ea i-a cucerit de-a dreptul pe fanii sportului alb din România.
Emma Răducanu a insistat la Cluj să vorbească în limba română, a explicat cu lux de amănunte ce mâncăruri tradiționale românești îi plac și cât de mult iubește România, țara natală a tatălui ei. Presa britanică a remarcat cu îngrijorare toate acestea, dar mai ales atenția de care Emma se bucură în România, ea fiind deja adesea "confundată" cu o mare sportivă a României.

Britanicii, îngrijorați de atenția de care Emma Răducanu se bucură în România

"Răducanu a vorbit despre cum jucătoarele române - mai numeroase decât cele britanice în circuit - au fost prietenoase şi au luat-o sub aripa lor", a scris, miercuri, jurnaliștii de la Daily Mail. Aceștia transmit de asemenea că "indiferent de rădăcinile ei multiculturale, Răducanu este în mare parte un produs englez şi nu va reprezenta pe nimeni altcineva".
Totuși, britanicii nu exclud ca noua revelație a tenisului mondial feminin să fie atrasă de ideea de a juca pentru echipa României de "Billie Jean King Cup". Aceeași sursă o citează pe Ana Bogdan, care i-a speriat serios pe englezi declarând că Emma ar fi primită cu braţele deschise alături de jucătoarele tricolore în echipa noastră.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo