Simona Halep a pierdut duminică finala turneului de 250 de puncte de la Cluj, Transylvania Open, cedând în fața estonei Anett Kontaveit, ocupanta locului 14 WTA, cu scorul de 2-6, 3-6, la capătul unui meci care a durat o oră și 10 minute de joc. Acesta este al cincilea titlu al carierei pentru Kontaveit, care s-a impus în 2021 la Cleveland, Ostrava și Moscova, iar acum la Cluj. Ea mai are un titlu câștigat în 2017 la 's-Hertogenbosch.
Fostul lider mondial din WTA a primit un cec în valoare de 16.398 de dolari şi 180 de puncte WTA, în timp ce Kontaveit s-a ales cu 29.200 de dolari şi 280 de puncte WTA. Graţie succesului de ieri de la Cluj, Anett Kontaveit şi-a asigurat în premieră calificarea la Turneul Campioanelor.
Tenis
Simona Halep a fost în mod oficial exclusă de la turneul din Africa! Anunțul organizatorilor
ACUM 20 ORE

Daniel Dobre, concluzii după finala disputată de Simona Halep la Cluj-Napoca

"Simona a avut o săptămână stresantă, pentru că a jucat acasă, împotriva generației tinere. Tenisul se schimbă, s-a tot schimbat în ultimii ani. Nu vrei să pierzi, te întrebi dacă mai faci față. S-a descurcat cu brio! Simona vine după o perioadă grea. Anett are de 30 victorii și doar două înfrângeri de când a început colaborarea cu noul antrenor.
A durut-o spatele, au mai apărut niște dureri după ce a lovit mai tare. Simona își dorește să se îmbunătățească, în ultima perioadă nu a jucat atât de multe meciuri. Când stai 3 luni, pierzi ritmul. Ea și-a dorit să joace bine acasă, se simte bine aici, știe că lumea o susține", a declarat Daniel Dobre pentru Digi Sport.
Deși a acceptat un wildcard la turneul de la Linz, Simona Halep nu ştie sigur dacă va participa la competiția din Austria, programată între 6 şi 12 noiembrie. Campioana noastră a avut probleme la spate pe durata săptămânii trecut la Cluj-Napoca şi nu ştie încă dacă va fi 100% aptă de joc, motiv pentru care va lua o decizie finală în zilele ce urmează.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Tenis
Ce se întâmplă cu Simona Halep în clasamentul WTA. Previziunea americanilor înainte de 2023
IERI LA 11:17
Tenis
Simona Halep, final de carieră? Ce suspendare spun spaniolii că ar urma să primească românca
29/11/2022 LA 10:37