Simona Halep a pierdut duminică finala turneului de 250 de puncte de la Cluj, Transylvania Open, cedând în fața estonei Anett Kontaveit, ocupanta locului 14 WTA, cu scorul de 2-6, 3-6, la capătul unui meci care a durat o oră și 10 minute de joc. Acesta este al cincilea titlu al carierei pentru Kontaveit, care s-a impus în 2021 la Cleveland, Ostrava și Moscova, iar acum la Cluj. Ea mai are un titlu câștigat în 2017 la 's-Hertogenbosch.
Fostul lider mondial din WTA a primit un cec în valoare de 16.398 de dolari şi 180 de puncte WTA, în timp ce Kontaveit s-a ales cu 29.200 de dolari şi 280 de puncte WTA. Graţie succesului de ieri de la Cluj, Anett Kontaveit şi-a asigurat în premieră calificarea la Turneul Campioanelor.
Tenis
Simona Halep, despre cel mai frumos moment din carieră: "Ăsta a fost tot timpul visul meu"
01/12/2021 LA 09:43

Daniel Dobre, concluzii după finala disputată de Simona Halep la Cluj-Napoca

"Simona a avut o săptămână stresantă, pentru că a jucat acasă, împotriva generației tinere. Tenisul se schimbă, s-a tot schimbat în ultimii ani. Nu vrei să pierzi, te întrebi dacă mai faci față. S-a descurcat cu brio! Simona vine după o perioadă grea. Anett are de 30 victorii și doar două înfrângeri de când a început colaborarea cu noul antrenor.
A durut-o spatele, au mai apărut niște dureri după ce a lovit mai tare. Simona își dorește să se îmbunătățească, în ultima perioadă nu a jucat atât de multe meciuri. Când stai 3 luni, pierzi ritmul. Ea și-a dorit să joace bine acasă, se simte bine aici, știe că lumea o susține", a declarat Daniel Dobre pentru Digi Sport.
Deși a acceptat un wildcard la turneul de la Linz, Simona Halep nu ştie sigur dacă va participa la competiția din Austria, programată între 6 şi 12 noiembrie. Campioana noastră a avut probleme la spate pe durata săptămânii trecut la Cluj-Napoca şi nu ştie încă dacă va fi 100% aptă de joc, motiv pentru care va lua o decizie finală în zilele ce urmează.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Tenis
Simona Halep, îngrijorată înainte de startul sezonului din 2022: "Cred că asta m-ar încurca mental!"
30/11/2021 LA 20:23
Tenis
Simona Halep, despre completarea echipei pentru 2022: "Cu el n-aș fi ajuns la accidentări grave!"
28/11/2021 LA 14:27