Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Daniel Dobre a tras concluziile, după finala jucată de Simona Halep la Cluj: "O săptămână stresantă"

Irina Aldea

Publicat 01/11/2021 la 20:43 GMT+2

Simona Halep a cedat categoric în finala Tranyslvania Open de la Cluj, în fața estonei Anett Kontaveit. Antrenorul româncei, Daniel Dobre, a tras concluziile după săptămâna petrecută la Cluj.

Simona Halep

Credit imagine: Getty Images

Simona Halep a pierdut duminică finala turneului de 250 de puncte de la Cluj, Transylvania Open, cedând în fața estonei Anett Kontaveit, ocupanta locului 14 WTA, cu scorul de 2-6, 3-6, la capătul unui meci care a durat o oră și 10 minute de joc. Acesta este al cincilea titlu al carierei pentru Kontaveit, care s-a impus în 2021 la Cleveland, Ostrava și Moscova, iar acum la Cluj. Ea mai are un titlu câștigat în 2017 la 's-Hertogenbosch.
Fostul lider mondial din WTA a primit un cec în valoare de 16.398 de dolari şi 180 de puncte WTA, în timp ce Kontaveit s-a ales cu 29.200 de dolari şi 280 de puncte WTA. Graţie succesului de ieri de la Cluj, Anett Kontaveit şi-a asigurat în premieră calificarea la Turneul Campioanelor.

Daniel Dobre, concluzii după finala disputată de Simona Halep la Cluj-Napoca

"Simona a avut o săptămână stresantă, pentru că a jucat acasă, împotriva generației tinere. Tenisul se schimbă, s-a tot schimbat în ultimii ani. Nu vrei să pierzi, te întrebi dacă mai faci față. S-a descurcat cu brio! Simona vine după o perioadă grea. Anett are de 30 victorii și doar două înfrângeri de când a început colaborarea cu noul antrenor.
A durut-o spatele, au mai apărut niște dureri după ce a lovit mai tare. Simona își dorește să se îmbunătățească, în ultima perioadă nu a jucat atât de multe meciuri. Când stai 3 luni, pierzi ritmul. Ea și-a dorit să joace bine acasă, se simte bine aici, știe că lumea o susține", a declarat Daniel Dobre pentru Digi Sport.
Deși a acceptat un wildcard la turneul de la Linz, Simona Halep nu ştie sigur dacă va participa la competiția din Austria, programată între 6 şi 12 noiembrie. Campioana noastră a avut probleme la spate pe durata săptămânii trecut la Cluj-Napoca şi nu ştie încă dacă va fi 100% aptă de joc, motiv pentru care va lua o decizie finală în zilele ce urmează.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo