Emma Răducanu, favorita numărul 3 de pe tabloul principal de la Transylvania Open, s-a calificat în faza sferturilor de finală la Cluj după ce a trecut de Ana Bogdan, ocupanta locului 106 WTA, cu scorul de 6-3, 6-4, la capătul unui meci care a durat o oră și 31 de minute de joc. În continuare, Emma se va duela pentru un loc în semifinale cu favorita numărul 6, ucraineanca Marta Kostyuk (55 WTA).
Emma Răducanu a obținut la Cluj prima ei victorie în circuitul WTA. În primul tur, Emma a trecut cu emoții de Polona Hercog, după ce a cedat setul inaugural. Totuși, azi a început meciul mult mai încrezătoare. Încă din debut a atacat și nu a lăsat niciun punct la voia întâmplării. Dacă Emma Răducanu și Simona Halep ajung și trec de sferturile de finală, ele se vor duela în penultimul act la Cluj, în probabil cel mai așteptat duel al finalului de sezon competițional: noua revelație din tenis, Emma, și-ar putea întâlni la Cluj idolul, pe Simona.
Tenis
Răducanu s-a exclus de pe listă! Cine vrea să câștige titlul de personalitatea sportivă a anului
28/11/2021 LA 19:29

Emma Răducanu, prima reacție după victoria cu Ana Bogdan

"Azi voi vorbi în engleză pentru că mi-e mai ușor și sunt obosită. A fost extraordinar să joc împotriva unei românce, m-am bucurat de prezența voluntarilor în tribune, organizarea acestui turneu este incredibilă. Ana este o jucătoare grozavă, mă bucur că am câștigat. Nu cred că sunt un produs finit a ceea ce pot fi, învăț meci de meci câte ceva. Ceea ce mă interesează este tenisul. Trofeul US Open nu e la mine acasă, e la Federația Engleză de Tenis. LTA-ul mi-a dăruit enorm și măcar atât am putut să fac și eu. Un cadou de la mine pentru ei.
Vreau să merg să vizitez orașul, încă nu am apucat. Dacă pierd, voi merge și voi vizita, ca să uit de înfrângere. A fost un meci foarte greu, Ana e o adversară foarte bună, am reușit cu greu să-mi găsesc jocul, ea și-a arătat experiența. Nu am o problemă cu presiunea, învăț să mă obișnuiesc cu ea. Chiar îmi place de cele mai multe ori. Simona e unul dintre idolii mei, am urmărit-o ieri, e o experiență deosebită să o văd jucând live. E incredibil de bună pe teren", a spus Emma Răducanu la interviul de după meci, pentru Digi Sport.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Tenis
Emma Răducanu, victorie cu Gabriela Ruse în meciul demonstrativ de la Royal Albert Hall din Londra
28/11/2021 LA 15:15
Tenis
Gabriela Ruse – Emma Răducanu, meci pentru familia regală la Londra: "Am luat țuică și vișinată"
27/11/2021 LA 21:19