Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului Transylvania Open, învingând-o pe Ana Bogdan cu scorul de 6-3, 6-4, la capătul unui meci care a durat o oră și 31 de minute de joc. La finalul partidei, sportiva în vârstă de 18 ani a făcut o declarație care a surprins pe toată lumea.
Campioana de la US Open a dezvăluit că trofeul cucerit la ultimul Grand Slam al anului nu se află la ea acasă, ci la sediul Centrului Național de Tenis din Roehampton, aflat în sud-vestul Londrei. Tânăra jucătoare de tenis a declarat că a luat decizia de a dona trofeul în semn de recunoștință pentru tot ce a făcut Federația Engleză de Tenis pentru ea.
"Nu am văzut de fapt trofeul, deoarece nu a sosit la mine acasă. Cred că cei de la LTA au făcut atât de multe pentru mine și mi-am dorit ca ei să primească acest trofeu în semn de mulțumire pentru tot ce au făcut, ajutându-mă să evoluez de la vârste foarte mici. Ei au preluat controlul asupra dezvoltării mele, așa că am vrut să le fac un mic cadou", a declarat Emma Răducanu.
Tenis
Simona Halep, într-o situație imposibilă! Interzisă la turnee, românca a mai primit o lovitură
ACUM 12 ORE
Potrivit publicației The Times, reprezentanții forului britanic s-au arătat extrem de încântați de gestul tinerei sportive, spunând că își doresc ca reușitele ei să îi inspire pe cât mai mulți tineri care iau contact cu tenisul.
"Suntem foarte onorați de gestul amabil al Emmei și suntem mândri de asocierea noastră cu ea. Sperăm că o nouă generație de tineri jucători va fi inspirată atunci când va vedea trofeul la Centrul Național de Tenis."

Emma Răducanu, la un pas de duelul cu Simona Halep

Pentru Emma Răducanu la Transylvania Open urmează meciul cu ucraineanca Marta Kostyuk (55 WTA), favorita numărul 6 a competiției. Dacă o va învinge, sportiva cu origini românești ar putea să o înfrunte pentru un loc în finală pe Simona Halep, dacă aceasta din urmă trece de Jaqueline Cristian în sferturile de finală.
Dacă vor ajunge față în față la Cluj, Emma și Simona vor fi adversare în premieră în circuitul WTA. Vorbind despre această posibilitate, jucătoarea de tenis din Marea Britanie a susținut că ar fi extraordinar să joace împotriva lui Halep, meciul urmând a fi un "adevărat test" pentru a vedea nivelul la care se află în acest moment.
"Pentru mine urmează un meci foarte dificil, mâine, cu Marta... nu ştiu, e destul de departe să mă gândesc acum, dar să joc împotriva Simonei Halep aici ar fi extraordinar. Ar fi un adevărat test să joc împotriva unei campioane, pentru a vedea unde sunt. Este un idol pentru mine şi este o plăcere numai să o văd jucând. Ieri a fost prima oară când am văzut-o jucând din tribună. Este o inspiraţie pentru mine, sper să ajung şi eu la nivelul ei într-o zi", a spus Răducanu.
Partidele Emmei Răducanu și Simonei Halep din sferturile de finală ale turneului Transylvania Open sunt programate astăzi, după ora 18:00.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Tenis
Halep, campioană la retur! Românca, cifre mai bune decât ale Igăi Swiatek într-un top din 2022
26/11/2022 LA 18:11
Tenis
Simona Halep luptă cu zâmbetul pe buze! Cum așteaptă românca să-și dovedească nevinovăția
26/11/2022 LA 11:44