Transylvania Open, al doilea turneu organizat de Cluj-Napoca în acest an în circuitul WTA, se încheie astăzi. În ciuda faptului că turneul s-a desfășurat fără spectatori, Transylvania Open a oferit o săptămână de tenis pe placul fanilor sportului alb, iar pentru titlul se vor înfrunta principalele favorite ale turneului.
Favorita numărul 1 a turneului, Simona Halep, o va întâlni în ultimul act pe Anett Kontaveit, favorita numărul 2.
Tenis
Simona Halep, nevinovată în ochii unui cunoscut tenismen: "Ar fi făcut asta dacă ar fi vrut!"
01/12/2022 LA 15:38

Simona Halep, prima finală din 2021

După un an 2021 extrem de dificil, umbrit de accidentări, în care a fost nevoită să renunțe la turnee precum cele de la Roland Garros sau Wimbledon, dar și la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Simona Halep va juca astăzi prima finală a anului.
Astfel, pentru Simona Halep ar fi șansa perfectă pentru a încheia într-o notă pozitivă un an în care accidentările i-au dat bătăi de cap. De asemenea, titlul de la Cluj ar continua seria de excepție pe care Simona a început-o în anul 2013. De atunci, cea mai bună jucătoare de tenis din România a câștigat cel puțin un turneu în fiecare an.
https://i.eurosport.com/2021/10/28/3244598.jpg
În semifinala cu Kostyuk, acolo unde s-a impus categoric, scor 6-0, 6-1, Simona a mai atins o bornă impresionantă. Aceasta s-a calificat pentru al 12-lea sezon consecutiv într-o finală a unui turneu din circuitul WTA.

Anett Kontaveit a venit la Cluj pentru a se califica la Turneul Campioanelor

După ce s-a impus săptămâna trecut la Moscova, jucătoarea de 25 de ani din Estonia a venit cu un singur scop la Cluj. Acela de a câștiga turneul Transylvania Open.
După o nouă săptămână perfectă, în care nu a pierdut vreun set în drumul său spre marea finală, Anett Kontaveit nu caută numai titlul cu numărul 5 al carierei. Câștigarea turneului Transylvania Open ar reprezenta și biletul către Turneul Campioanelor de la Guadalajara pentru jucătoarea din Estonia, care în acest moment se află pe locul 10, în luptă directă cu Ons Jabeur, pentru ultimul loc care duce la turneul celor mai bune jucătoare ale anului.
După ce Ashleigh Barty a anunțat că nu va merge în Mexic pentru Turneul Campioanelor, locul 9 din clasamentul anului 2021 a devenit ultimul loc care asigură calificarea la acest turneu. În acest moment, Ons Jabeur se află pe locul 9, cu 139 de puncte în fața lui Kontaveit.
https://i.eurosport.com/2021/10/24/3242364.jpg
Chiar dacă are asigurate 180 de puncte pentru calificarea în finala de la Cluj, Kontaveit trebuie să câștige turneul pentru a merge la Guadalajara. Potrivit regulilor WTA, punctele care contează pentru Turneul Campioanelor sunt cele obținute la turneele de Grand Slam, cele de la turneele de 1000 de puncte și cele mai bune 6 rezultate ale anului. Astfel, singura șansă pentru Kontaveit să o depășească pe Jabeur este să câștige la Cluj.
Finala dintre Simona Halep și Anett Kontaveit de la Transylvania Open va fi transmisă în format LIVE TEXT pe eurosport.ro de la ora 17:30.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Tenis
Un sponsor important al Simonei Halep, mesaj special de Ziua Națională! Ce i-a transmis româncei
01/12/2022 LA 13:53
Tenis
Simona Halep a fost în mod oficial exclusă de la turneul din Africa! Anunțul organizatorilor
30/11/2022 LA 17:02