Simona Halep a învins-o pe Gabriela Ruse în turul inaugural la Transylvania Open și a obținut calificarea în optimile de finală. Dubla campioană de Grand Slam din Constanța a evoluat arătând o încredere debordantă, iar după o oră și 13 minute de joc s-a impus cu scorul de 6-1, 6-2. În continuare, Simona Halep se va duela pentru un loc în sferturile de finală cu Varvara Gracheva (81 WTA). Aceasta va fi prima întâlnire dintre cele două jucătoare în circuitul WTA.
Simona Halep a câștigat în mod autoritar primul set și nu i-a dat Gabrielei Ruse șansa să reintre în manșa inaugurală. De altfel, Ruse a intrat pe tabelă în momentul în care servea pentru a rămâne în set. În setul secund, Gabriela Ruse a evoluat la un nivel mult mai bun, scăpând de "greutatea" partidei, însă Simona a fost în continuare jucătoarea mai bună de pe teren, reușind să treacă prima linia de finish.
Tenis
Simona Halep, despre cel mai frumos moment din carieră: "Ăsta a fost tot timpul visul meu"
IERI LA 09:43

Simona Halep a părăsit Top 20 WTA în clasamentul LIVE! Cum poate reveni

Ajunsă pe locul 18 WTA în clasamentul dat publicității luni, Simona Halep a părăsit azi ierarhia LIVE Top 20 WTA, pentru prima dată după 8 ani. Pentru un context mai larg, dubla campioană de Grand Slam din Constanța s-a aflat ultima dată în afara primelor 20 de jucătoare ale lumii în 2013. În acest moment, înainte de a debuta la Transylvania Open, Halep este pe locul 23, cu 2.408 puncte.
Pentru a reveni în primele 20 de jucătoare ale lumii, Simona Halep are nevoie să câştige turneul de la Cluj-Napoca, competiţie în cadrul căreia a ajuns deja în optimile de finală. După ce a trecut în minimum de seturi de Gabriela Ruse, Simona o va întâlni în optimile de finală pe rusoaica Varvara Gracheva, ocupanta locului 81 WTA.
Rezultatele zilei la Transylvania Open
  • Kalinina – Friedsam 6-2, 6-2
  • Krunic – Kontaveit 3-6, 5-7
Ce meciuri mai sunt de disputant la Cluj azi
  • Tsurenko – Gasanova, de la ora 18
  • Cristian – Tomljanovic, de la ora 19.30
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Tenis
Simona Halep, îngrijorată înainte de startul sezonului din 2022: "Cred că asta m-ar încurca mental!"
IERI LA 20:23
Tenis
Emma Răducanu, victorie cu Gabriela Ruse în meciul demonstrativ de la Royal Albert Hall din Londra
28/11/2021 LA 15:15