Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep e în optimi la Transylvania Open! Simo a câștigat duelul 100% românesc cu Gabi Ruse

Irina Aldea

Publicat 27/10/2021 la 16:51 GMT+3

Simona Halep a câștigat fără emoții duelul 100% românesc cu Gabriela Ruse, pe care a învins-o în minimum de seturi, și s-a calificat în optimile de finală la Transylvania Open, turneul de 250 de puncte WTA.

Simona Halep

Credit imagine: Getty Images

Simona Halep a învins-o pe Gabriela Ruse în turul inaugural la Transylvania Open și a obținut calificarea în optimile de finală. Dubla campioană de Grand Slam din Constanța a evoluat arătând o încredere debordantă, iar după o oră și 13 minute de joc s-a impus cu scorul de 6-1, 6-2. În continuare, Simona Halep se va duela pentru un loc în sferturile de finală cu Varvara Gracheva (81 WTA). Aceasta va fi prima întâlnire dintre cele două jucătoare în circuitul WTA.
Simona Halep a câștigat în mod autoritar primul set și nu i-a dat Gabrielei Ruse șansa să reintre în manșa inaugurală. De altfel, Ruse a intrat pe tabelă în momentul în care servea pentru a rămâne în set. În setul secund, Gabriela Ruse a evoluat la un nivel mult mai bun, scăpând de "greutatea" partidei, însă Simona a fost în continuare jucătoarea mai bună de pe teren, reușind să treacă prima linia de finish.

Simona Halep a părăsit Top 20 WTA în clasamentul LIVE! Cum poate reveni

Ajunsă pe locul 18 WTA în clasamentul dat publicității luni, Simona Halep a părăsit azi ierarhia LIVE Top 20 WTA, pentru prima dată după 8 ani. Pentru un context mai larg, dubla campioană de Grand Slam din Constanța s-a aflat ultima dată în afara primelor 20 de jucătoare ale lumii în 2013. În acest moment, înainte de a debuta la Transylvania Open, Halep este pe locul 23, cu 2.408 puncte.
Pentru a reveni în primele 20 de jucătoare ale lumii, Simona Halep are nevoie să câştige turneul de la Cluj-Napoca, competiţie în cadrul căreia a ajuns deja în optimile de finală. După ce a trecut în minimum de seturi de Gabriela Ruse, Simona o va întâlni în optimile de finală pe rusoaica Varvara Gracheva, ocupanta locului 81 WTA.
Rezultatele zilei la Transylvania Open
  • Kalinina – Friedsam 6-2, 6-2
  • Krunic – Kontaveit 3-6, 5-7
Ce meciuri mai sunt de disputant la Cluj azi
  • Tsurenko – Gasanova, de la ora 18
  • Cristian – Tomljanovic, de la ora 19.30
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo