Simona Halep a pierdut finala turneului de 250 de puncte de la Cluj, Transylvania Open, cedând în fața estonei Anett Kontaveit, ocupanta locului 14 WTA, cu scorul de 2-6, 3-6, la capătul unui meci care a durat o oră și 10 minute de joc. Acesta este al cincilea titlu al carierei pentru Kontaveit, care s-a impus în 2021 la Cleveland, Ostrava și Moscova, iar acum la Cluj. Ea mai are un titlu câștigat în 2017 la 's-Hertogenbosch.
În plus, Kontaveit are acum locul asigurat la Turneul Campioanelor, iar de luni va ocupa locul 8 în clasamentul WTA, cea mai înaltă poziție pe care a fost vreodată. De partea cealaltă, Simona Halep, fost lider mondial, pierde în continuare teren în clasamentul WTA. Campioana noastră va ieși, începând de mâine, din Top 20.
Tenis
Simona Halep, nevinovată în ochii unui cunoscut tenismen: "Ar fi făcut asta dacă ar fi vrut!"
ACUM 12 ORE

Simona Halep, în cădere liberă în clasamentul WTA, după finala de la Cluj

Începând de mâine, dubla campioană de Grand Slam din Constanța va ocupa poziția 22, cu 2.587 de puncte. Simona va fi depășită chiar și de Emma Răducanu. Deși a pierdut în sferturile de finală la Transylvania Open, sportiva din Marea Britanie urcă două poziții, până pe locul 21. Pentru că e nouă în circuit și nu are nimic de pierdut, Emma Răducanu profită iată și în clasament de poziția excelentă în care se regăsește.
Acum, pentru Simona Halep urmează două zile de pauză, după care revenirea pe terenul de tenis, pregătire în vederea turneului de la Linz, care începe peste o săptămână. În funcție de cum se va simți, campioana noastră va lua o decizie în privința participării sale la turneul din Austria alături de cei doi antrenori ai săi, Daniel Dobre și Adrian Marcu.

Simona Halep rămâne cu 22 de titluri în 40 de apariții în finalele din circuitul WTA

  • Titluri WTA de simplu: 22 - Roma (Premier 5), Praga (WTA International), Dubai (Premier) - 2020, Wimbledon (Grand Slam) - 2019, Montreal (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Shenzhen (WTA), toate trei în 2018, Madrid (Premier Mandatory), în 2017, Montreal (Premier 5), Bucureşti (WTA), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2016, Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), toate trei în 2015, Doha (Premier 5), Bucureşti (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), 's-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) şi Sofia (turneul "mic" al campioanelor), toate cele şase în 2013;
  • Finale WTA de simplu: 18 – Cluj - 2021,Madrid (Premier Mandatory), Doha (Premier) - 2019, Cincinnati (Premier 5), Roma (Premier 5), Australian Open (Grand Slam) - în 2018, Beijing (Premier Mandatory), Cincinnati (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Roma (Premier 5) - în 2017, Rogers Cup (Toronto), Cincinnati (ambele de categorie Premier 5) - în 2015, WTA Finals - Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory) - toate trei în 2014, Bruxelles (Premier), în 2012 şi Fes (WTA), în 2011 şi 2010.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Tenis
Un sponsor important al Simonei Halep, mesaj special de Ziua Națională! Ce i-a transmis româncei
ACUM 14 ORE
Tenis
Simona Halep a fost în mod oficial exclusă de la turneul din Africa! Anunțul organizatorilor
IERI LA 17:02