Simona Halep a pierdut finala turneului de 250 de puncte de la Cluj, Transylvania Open, cedând în fața estonei Anett Kontaveit, ocupanta locului 14 WTA, cu scorul de 2-6, 3-6, la capătul unui meci care a durat o oră și 10 minute de joc. Acesta este al cincilea titlu al carierei pentru Kontaveit, care s-a impus în 2021 la Cleveland, Ostrava și Moscova, iar acum la Cluj. Ea mai are un titlu câștigat în 2017 la 's-Hertogenbosch.
În plus, Kontaveit are acum locul asigurat la Turneul Campioanelor, iar de luni va ocupa locul 8 în clasamentul WTA, cea mai înaltă poziție pe care a fost vreodată. Estona a evoluat azi la un nivel foarte înalt, iar Simona nu a mai fost atât de ageră în comparație cu evoluțiile din această săptămână. Atât la serviciu, cât și la retur, românca a avut dificultăți. Aceasta este prima victorie a lui Anett Kontaveit în fața Simonei Halep. Până acum ele s-au întâlnit de 3 ori în circuit, dar estona nu a reușit nici măcar să-i ia set sportivei noastre.
Tenis
Simona Halep, într-o situație imposibilă! Interzisă la turnee, românca a mai primit o lovitură
ACUM 14 ORE

Simona Halep, prima reacție după finala pierdută la Transylvania Open

"Anett, m-ai distrus! Ți s-au deschis porțile spre Turneul Campioanelor. Meriți, ai avut un an extraordinar. Dar până atunci, bucură-te pentru ce ai reușit aici. Eu am avut un an greu. Nu mă așteptam să joc atât de bine aici. Dar acasă e mereu bine. Turneul arată foarte, foarte bine. A fost o plăcere pentru mine să joc aici, organizarea a fost impecabilă. Sper să revin aici anul viitor.
Echipei mele vreau să îi mulțumesc că mă suportă, nu e foarte ușor. Hai să trecem la treabă și să jucăm multe finale, să cucerim alte titluri. Vreau să îi mulțumesc și soțului meu. Îi mulțumesc că e în viața mea. Îi iubesc și pe cei din familie, sper ca în viitor să îi am în lojă lângă mine", a spus Simona Halep, după finala pierdută la Transylvania Open.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Tenis
Halep, campioană la retur! Românca, cifre mai bune decât ale Igăi Swiatek într-un top din 2022
26/11/2022 LA 18:11
Tenis
Simona Halep luptă cu zâmbetul pe buze! Cum așteaptă românca să-și dovedească nevinovăția
26/11/2022 LA 11:44