Simona Halep se află la Cluj Napoca, iar miercuri va debuta la Transylvania Open în compania Gabrielei Ruse. Dubla campioană de Grand Slam din Constanța a stat de vorbă luni cu jurnaliștii britanici și a vorbit cu aceștia despre Emma Răducanu, noua senzație din tenisul feminin mondial.
Marea noastră campioană îi prevede un viitor strălucit Emmei, pe care o vede în curând în Top 10 WTA, pas pe care-l face inevitabil dacă va continua să joace la același nivel pe care l-a arătat la ultimul turneu major din acest an: "Ceea ce a realizat este de necrezut, tot creditul pentru ea, pentru că a jucat atât de bine, atât de multe meciuri. Cred că psihicul ei a fost foarte puternic, de asemenea jocul, a artătat un tenis grozav, foarte rapid, foarte aproape de linia de fund a terenului şi, în acelaşi timp, cred că modul în care s-a deplasat pe teren a fost grozav", a spus Simona Halep la Cluj.
US Open
Azarenka, "interzisă" de americani la un eveniment caritabil după ce ucrainencele s-au revoltat
25/08/2022 LA 09:52

Simona Halep și Emma Răducanu nu sunt apropiate "deocamdată"

"Dacă a obţinut deja un titlu de Grand Slam, cred că este în stare să obţină totul, are acum experienţa de a câştiga cele mai mari turnee în tenis. Cu uşurinţă poate ajunge în Top 10, cred că o va face curând, mai repede decât se gândeşte toată lumea, pentru că este aproape de asta. Are un viitor strălucit şi, cu siguranţă, va fi una dintre cele mai bune jucătoare din lume.
(n.r. dacă ar trebui ca lumea să aibă mai puţine aşteptări în cazul Emmei, ţinând cont că ea a sărit anumiţi paşi în dezvoltare, spre deosebire de ea) Cu siguranţă, presiunea nu este grozavă pentru o jucătoare, chiar dacă este tânără, cred că simte presiunea, e normal, toată lumea o face.
Voi ar trebui să vă bucuraţi de rezultatele ei, de tenisul ei, de modul în care este, pentru că este super-drăguţă şi să aşteptaţi să crească puţin la acest nivel, pentru că doar a sărit acum, a făcut ceva ceva grozav şi probabil, dar este doar opinia mea, va avea nevoie de ceva timp ca să vadă cum este să fii în fiecare săptămână acolo şi apoi va deveni mult mai puternică.
Nu am vorbit cu ea despre tenis şi lucruri din astea, doar am felicitat-o, nu suntem atât de apropiate, încă, probabil. E o onoare să aud asta (n.r. - ca a fost o inspiraţie pentru Emma), acum, că e câştigătoare de Grand Slam, e şi ea un idol pentru alţi copii. E o senzaţie plăcută să aud asta şi sper că am inspirat-o", a spus Simona Halep, răspunzând întrebărilor adresate de jurnaliştii britanici, în cadrul conferinţei de presă care a fost organizată luni, la Cluj-Napoca.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Rothesay Classic Birmingham
Harriet Dart, complimente pentru Simona Halep înaintea confruntării din optimi la Birmingham
14/06/2022 LA 20:02
Rothesay Classic Birmingham
Ora de start a meciului Simona Halep - Harriet Dart, din optimile de finală de la Birmingham
14/06/2022 LA 17:09