Emma Răducanu a fost învinsă în sferturile de finală ale turneului Transylvania Open de Marta Kostyuk, în două seturi, scor 6-2, 6-1, la capătul unui meci care nu a durat mai mult de 57 de minute.
Sportiva cu origini românești nu s-a regăsit deloc pe teren, făcând o mulțime de erori neforțate, și a ratat astfel șansa de a se duela cu Simona Halep, cea pe care ar fi înfruntat-o astăzi, în semifinalele competiției de la Cluj-Napoca.
După eliminarea din turneul care are loc la BT Arena, presa din Marea Britanie a analizat prestația Emmei Răducanu. Jurnaliștii de la Daily Mail au vorbit despre evoluția slabă a sportivei care nu a reușit să reacționeze în fața loviturilor Martei Kostyuk.
Tenis
Simona Halep, într-o situație imposibilă! Interzisă la turnee, românca a mai primit o lovitură
ACUM 12 ORE
"Senzația din Marea Britanie, Emma Răducanu, pierde în doar 57 de minute la Transylvania Open. Câștigătoarea de Grand Slam este învinsă, 2-6, 1-6, de Marta Kostyuk și ratează semifinala cu Simona Halep. Răducanu nu a fost capabilă să ofere vreun răspuns la loviturile puternice ale adversarei din Ucraina", au notat cei de la Daily Mail.
La rândul lor, cei de la BBC au punctat că Emma Răducanu nu și-a regăsit la Cluj-Napoca forma extraordinară care a ajutat-o să cucerească primul său titlu de Grand Slam din carieră la US Open.
"Speranța Emmei Răducanu de a-și întâlni idolul Simona Halep la Transylvania Open a fost năruită de Marta Kostyuk în sferturile de finală. Campioana în vârstă de 18 ani de la US Open a fost învinsă clar, 2-6, 1-6, de tânăra sa oponentă din Ucraina. Înainte de meci, Răducanu vorbea despre cum Kostyuk 'o distrugea' când jucau la nivel de juniori.
Turneul din România a avut o însemnătate aparte pentru jucătoarea de 18 ani, având în vedere că bunica ei încă locuiește acolo, iar tatăl său Ian s-a născut în România. Răducanu, ocupanta locului 23 în lume, a înregistrat prima sa victorie în circuitul WTA contra Polonei Hercog, marți, apoi a învins în două seturi pe Ana Bogdan, două zile mai târziu.
Totuși, contra lui Kostyuk, Răducanu nu a reușit să repete forma extraordinară care i-a adus saltul uriaș. A treia favorită a făcut 41 de greșeli neforțate, spre deosebire de cele 16 ale adversarei, care e cu doar cinci luni mai în vârstă decât ea", au scris și jurnaliștii BBC.

Emma Răducanu și-a ales favorita la Transylvania Open

Vineri seară, după eliminarea de la Transylvania Open, Emma Răducanu a declarat că regretă că nu are ocazia să joace în semifinale împotriva Simonei Halep, dar că speră ca aceasta să câştige turneul.
"Mi-ar plăcea ca Simona Halep să câştige turneul. E unul dintre idolii mei, îmi place să o văd jucând. Este păcat că nu am ocazia să joc împotriva ei. Deocamdată nu ştiu dacă voi rămâne la Cluj să urmăresc meciurile ei sau voi merge la Bucureşti, voi vedea", a spus jucătoarea britanică.
Sportiva în vârstă de 18 de ani a vorbit și despre cum s-a simțit în România, anunțând că își dorește să revină curând aici pentru a-și revedea fanii.
"Am petrecut câteva zile foarte plăcute aici, în România. Ospitalitatea a fost absolut incredibilă, toată lumea m-a primit atât de bine. A fost plăcut să mă simt apreciată aici. Sunt dezamăgită că nu pot să stau mai mult aici, dar a fost o săptămână pozitivă. Rămân cu amintiri foarte frumoase despre România. Sunt foarte recunoscătoare tuturor celor de aici. Într-un fel am fost surprinsă de cât de tare m-au susţinut românii... aşa că îmi pare rău că nu am reuşit să joc mai mult la acest turneu. Sper însă că voi reveni la acest turneu sau la altul în România anul viitor. Sper să îi revăd pe fanii de aici, înseamnă mult pentru mine", a adăugat Emma Răducanu.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Tenis
Halep, campioană la retur! Românca, cifre mai bune decât ale Igăi Swiatek într-un top din 2022
26/11/2022 LA 18:11
Tenis
Simona Halep luptă cu zâmbetul pe buze! Cum așteaptă românca să-și dovedească nevinovăția
26/11/2022 LA 11:44