Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ana Bogdan, calificare în sferturile Transylvania Open! Revenire fabuloasă în setul al doilea, cu Erika Andreeva

Maria Olteanu

Actualizat 07/02/2024 la 23:11 GMT+2

Ana Bogdan s-a calificat în această seară în sferturile de finală de la Transylvania Open, după ce a trecut cu un dublu 6-4 de Erika Andreeva în optimile de finală ale competiției de 250 de puncte de la Cluj Napoca, la capătul unei partide care a durat aproape două ore.

Ana Bogdan. Credit foto: Transylvania Open

Credit imagine: facebook

Erika Andreeva și Ana Bogdan au încheiat ziua de miercuri de la Transylvania Open, cel mai bun turneu de 250 de puncte din lume.
Ana Bogdan, a opta favorită de pe tabloul de simplu, s-a calificat în această seară în faza sferturilor de finală la Transylvania Open, singurul turneu de categoria WTA 250 din România, dotat cu premii totale de 267.082 de dolari şi găzduit de BT Arena din Cluj-Napoca.
În primul tur, sportiva noastră a trecut fără emoții de Alycia Parks, pe care a învins-o în minimum de seturi, scor 7-5, 7-5. De partea cealaltă, sora mai mare a senzației Mirra Andreeva, Erika, ajunsese în optimi după ce trecuse cu brio de calificări.
Confruntarea de miercuri seara a fost înclinată în favoarea sportivei noastre, clasată pe locul 65 WTA, care s-a impus cu 6-4, 6-4, după aproape două ore de joc.
Citește și:

Ana Bogdan, în sferturi la Transylvania Open

Jocul din optimi, dintre Bogdan și Andreeva, a început sub semnul echilibrului, mergându-se cap la cap până la 2 egal, când rusoiaca a pierdut serviciul, iar Ana a trecut cu break în fața adversarei sale. Imediat, Andreeva și-a recuperat break-ul, câștigând pe serviciul sportivei noastre, iar de la 4 egal românca a trecut din nou la conducere, făcând al doilea break din set. De la 5-4, Ana nu a mai avut emoții și a închis prima manșă, 6-4, după 47 de minute de joc.
În setul secund, Ana a început cu serviciu pierdut, iar adversara ei s-a distanțat la 2-0. Jucătoarea noastră a făcut rebreak și mai apoi, pe propriul serviciu, Ana a pierdut din nou, Andreeva ducându-se la 3-1. Jucătoarea din Rusia a continuat să aibă un cuvânt foarte important de spus și s-a detașat la 4-1, luând o opțiune serioasă pentru câștigarea partidei.
Ana a făcut 4-2, apoi a reușit rebreak-ul și a strâns scorul la 4-3. Pe serviciul ei a restabilit egalitatea în setul secund, la 4, făcând finalul manșei mult mai încins.
A urmat un nou break reușit de jucătoarea noastră, care de la 1-4 pentru Andreeva a întorsc scorul în favoarea ei, la 5-4.
S-a terminat până la urmă 6-4 în favoarea româncei, care merge în sferturile competiției de la Cluj-Napoca.
Mai departe, în sferturile de finală ale turneului de la Cluj-Napoca, Ana Bogdan se va duela cu tenismena din Olanda, Arantxa Rus, locul 45 WTA, care a trecut în optimi de franțuzoaica Alize Cornet, scor 4-6, 6-4, 6-0.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo