Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ana Bogdan câștigă super-duelul românesc cu Jaqueline Cristian, în decisiv, și este în finală la Transylvania Open

Maria Olteanu

Actualizat 10/02/2024 la 18:04 GMT+2

Ana Bogdan s-a calificat în această seară în finala turneului de 250 de puncte de la Cluj-Napoca, Transylvania Open, după ce și-a adjudecat semifinala 100% românească cu Jaqueline Cristian, în decisiv, scor 6-3, 3-6, 6-4.

Ana Bogdan, Transylvania Open

Credit imagine: Twitter

Ziua de sâmbătă a adus la Cluj-Napoca, la Transylvania Open, la cel mai bun turneu de 250 de puncte din lume, o întâlnire istorică pentru România, între Ana Bogdan și Jaqueline Cristian, ambele după o săptămână extraordinară reușită în sala BT Arena.
Înaintea acestei confruntări, era cert că România va avea o reprezentantă în ultimul act al competiției, însă, dincolo de asta, miza partidei era una uriașă pentru ambele jucătoare, față în față cu o performanță marcantă a carierei.
Jocul dintre cele românce a fost prima semifinală a zilei și a adus fanilor prezenți o confruntare extrem de interesantă, de trei seturi, adjudecată de Ana Bogdan, după aproape trei ore de joc.
Partida a început sub semnul echilibrului, mergându-se cap la cap până la 2 egal. Ana Bogdan a reușit break-ul la 3-2, distanțându-se pe tabelă pe serviciul adversarei sale.
Jaqueline a avut șansa să facă rebreak-ul, dar până la urmă sportiva din Sinaia s-a dus la 5-2 și a încheiat în cele din urmă setul în favoarea ei, 6-3, după o oră și două minute de joc.
Citește și:

Jaqueline Cristian a împins jocul în set decisiv

După o primă manșă câștigată de Ana Bogdan, a venit rândul celeilalte românce să preia frâiele confruntării de la Cluj-Napoca.
Jaqueline Cristian a început mult mai solid setul secund și a reușit două break-uri, ducându-se rapid la 4-0 pe tabelă.
Primul set părea clar în favoarea ei, după ce s-a desprins la 5-0, însă Ana a mai avut un cuvânt important de spus.
De la 5-0, Bogdan a strâns scorul la 5-3, arătând un alt nivel în jocul său comparativ cu începutul manșei. Până la urmă, Cristian a înclinat balanța în favoarea ei și s-a impus cu 6-3, după 44 de minute de joc, împingând confruntarea româncelor în set decisiv.

Ana Bogdan, finalistă la Transylvania Open

Setul al treilea, cu Ana Bogdan la serviciu prima, a început echilibrat, cu fiecare jucătoare adjudecându-și propriul serviciu.
S-a mers cap la cap, game după game, până la 3 egal. La 4-3 pentru Bogdan, game-ul 8 din setul decisiv a fost extrem de disputat, cu Ana având în față câteva șanse de break. Le-a concretizat până la urmă și s-a dus la 5-3, urmând a servi pentru set, meci și finală.
Ana a fost la două mingi distanță de finală, la 30-15, dar Cristian s-a apărat foarte bine și și-a recuperat break-ul, ducând scorul la 5-4.
Pe serviciul lui Jaqueline, Ana Bogdan a închis meciul din semifinală, scor 6-3, 3-6, 6-4, la capătul unui meci care a durat 3 ore.
Dacă va câștiga competiția, Ana va ajunge la 1256 și va urca pe locul 45, chiar deasupra Sofiei Kenin, fostă câștigătoare de Australian Open (2020) și finalistă la Roland Garros în același an.
Pentru sportiva din Sinaia ar fi o revenire între cele mai bune 50 din lume, după ce la mijlocul lui 2023, după turul 3 de la Wimbledon, urcase până pe 39 WTA, cea mai bună poziție a carierei.
Pentru Ana aceasta este a doua finală WTA 250 din carieră. Bogdan a jucat în 2022, la Poland Open, un ultim act contra Carolinei Garcia, unde a rezistat la un nivel ridicat doar un set, scor 4-6, 1-6.
În ultimul act al turneului de la Cluj, Ana o va întâlni în finala Transylvania Open pe câștigătoarea confruntării Harriet Dart - Karolina Pliskova. Cehoaica e favorită, dar aceasta e departe de forma care o aducea pe locul 1 WTA și îi permitea să joace două finale de Grand Slam (US Open 2016 și Wimbledon 2021).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo