În primul tur de la US Open 2017 Simona Halep a fost extrem de ghinionistă, în față ieșindu-i Maria Sharapova. Rusoaica a făcut un meci mare și, în ciuda faptului că la un moment dat campioana noastră a părut că revine puternic în meci, în cele din urmă a cedat, scor 4-6, 4-6, 3-6.
La final, campioana de la Wimbledon 2019 a fost extrem de dezamăgită, însă totodată dornică să afle părerea lui Cahill în legătură cu momentele pe care le-a gestionat prost și care au dus la eșec. Un excelent pedagog în general, tehnicianul australian a început să îi explice unde a greșit, moment în care Simo, extrem de sensibilă, a clacat psihic.
"După meci i-am spus că a luptat formidabil, că sunt mândru de cum a tras de ea. Apreciam că a dat totul pe teren și că asta e cel mai important, indiferent de rezultatul partidei. Imediat ea m-a întrebat cum a jucat din punct de vedere tactic, unde a greșit.
Roland Garros
Halep a defilat în primul tur la Roland Garros, după ce a ajuns în top! Statistica e elocventă
ACUM 3 ORE
Eu ar fi trebuit să îmi mușc limba, să îi spun că nu e nicio problema și că vom discuta despre asta cu altă ocazie. Dar eu i-am zis 'Nu ai făcut bine asta, ai greșit acolo, nu ai ales bine atunci' și tot așa. După câteva minute în care m-a ascultat, i-au dat lacrimile și a plecat la vestiare", a dezvăluit Darren Cahill, pentru podtail.com.

Cum a gestionat Cahill situația creată cu Halep

Un excelent cunoscător al psihologiei umane, Cahill și-a dat seama imediat că eleva sa nu avea nevoie de lecții în acel moment și a realizat că spusele lui, deși bine intenționate, au avut darul să o debusoleze și mai tare.
Imediat, antrenorul de la Antipozi a căutat să își repare eroarea și a mers și a îmbrățișat-o pe Simo, spunându-i cât de mult o prețuiește. Halep a apreciat în mod deosebit că Darren a fost capabil să se deschidă și să îi arate cât de mult ține la relația lor, ceea ce a reprezentat un punct de cotitură. Campioana noastră a căpătat în scurt timp încredere maximă în forțele sale, dar și în relația cu antrenorul australian, iar acest lucru s-a văzut pe teren. Simona Halep a devenit ulterior numărul unu mondial, a câștigat Roland Garros și Wimbledon, deși la acest din urmă succes Cahill nu i-a fost alături, 2019 reprezentând un "an sabatic" pentru acesta.
"Deși intențiile mele erau bune, deși eu credeam că e bine ceea ce fac, am realizat cât de mult am greșit. Am mers după ea la vestiare, i-am zis că îmi pare rău că nu am fost mai empatic în ultimele luni. I-am zis 'Simona, dă-mi o îmbrățișare, te iubesc mult de tot. Ești parte din familia mea. Vom trece cu bine și peste momentul asta'.
M-a îmbrățișat și mi-a răspuns că aștepta acest gest de vreo 3 luni. Acel moment a schimbat dinamica dintre noi. Am scăpat de tensiune, ne-am distrat mult mai mult, iar ea a devenit mai relaxată. A fost o mare lecție pentru mine! Chiar și la 54 de ani îți dai seama că mereu ai ceva de învățat. Mereu poți deveni mai bun. Poți greși, dar e important să înveți din acele momente", a mai spus Darren Cahill.
De la Trent Alexander-Arnold la Wifried Zaha și de la Raheem Sterling la Andre Gomes, starurile din Premier League își reprezintă echipele în meciuri foarte interesante de FIFA. Acesta este E Premier League si va fi pe eurosport.ro începand de luni, ora 20:00.

E Premier League

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Roland Garros
Simona Halep - Nastaja Schunk, în turul 1 la Roland Garros, LIVE pe Eurosport, după ora 15:30
ACUM 4 ORE
Roland Garros
Ora de start a meciului Simona Halep - Nastasja Schunk în primul tur la Roland Garros 2022
ACUM 18 ORE