După o perioadă lungă în care a fost accidentată și a stat departe de terenul de tenis, Simona Halep va lua startul în această după-amiază la US Open, în primul tur al competiției de la Flushing Meadows, de la ora 18:00. Înaintea partidei, Mats Wilander a vorbit despre situația în care se află fostul lider WTA din punct de vedere medical.
Analistul Eurosport a spus că Simona Halep ar avea nevoie de o schimbare de tactică pentru a-și regăsi vârful de formă, având nevoie de un plus de motivație pentru câștigarea unui nou titlu de Grand Slam.
"Cred că pentru Simona e o situație în care, evident, din punct de vedere fizic, trebuie să fie bine. Acesta e primul lucru care contează. E posibil, desigur, să fie bine, dar n-avem de unde să știm dacă va reveni la același nivel. Chiar nu știi niciodată dacă te vei întoarce la forma din trecut, iar în același timp, cred că acesta e momentul cheie din cariera unei jucătoare. După ce câștigă câteva Grand Slam-uri, când devine numărul 1 mondial, poate că motivația sa nu mai e la fel de puternică, așa cum era înainte.
Roland Garros
Wilander & Henman, impresionați de Simona Halep, după eliminarea de la Roland Garros! Ce au remarcat
ACUM 2 ORE
Acesta e momentul în care trebuie să începi să-ți schimbi jocul. Trebuie să începi să găsești alte modalități de a te motiva, de a câștiga meciuri de tenis. Cred că am văzut asta la Roger Federer. Dintr-o dată, Roger Federer venea mai des la fileu, lovea mai multe backhand-uri cu efect de top spin, stătea mai aproape de linia de fund și așa a reușit să câștige Wimbledon încă o dată, și Australian Open de două ori, împotriva lui Marian Cilic și Rafael Nadal. Toată lumea care a văzut asta a zis: Oh, Doamne! E un jucător complet diferit! Roger Federer e mult mai agresiv, e mult mai dur.
Cred că pentru Simona, evident, nu e ușor, dar trebuie să găsească ceva care să o motiveze, să o facă să vrea să se întoarcă pe teren.
E vorba despre motivație. În cazul ei, motivația nu cred că poate fi câștigarea unui alt Grand Slam. Câștigarea unui alt Grand Slam nu cred că îi oferă o motivație suficient de puternică. E un obiectiv materialist, care nu o va aprinde. Cred că trebuie să fie vorba despre o schimbare de tactică, un stil diferit și puțin mai agresiv și, cumva, să existe mai multă distracție în timp ce încearcă să câștige meciuri. Asta ar trebui să țintească decât să fie vizată doar câștigarea unui alt Grand Slam", a declarat Wilander, pentru Adevărul.
Mats Wilander a vorbit și despre ceea ce o diferențiază pe româncă de alte sportive din circuit, precizând care sunt avantajele Simonei în fața rivalelor sale.
"Cred că ceea ce o diferențiază pe Simona de alte jucătoare e, cu siguranță, deplasarea pe teren. Deplasarea sa e incredibil de constantă și, evident, e ceva ce o ajută în fiecare zi, în fiecare meci, pe orice suprafață. Nu contează dacă e finala de la Wimbledon sau primul meci din Openul României, chiar nu contează. Dacă te miști bine, te miști bine mereu. Alt lucru e atitudinea. De-a lungul anilor, știm că Simona a avut câteva lupte cu sine, cu atitudinea ei, și lumea a fost puțin critică față de aceasta, cred.
Și ea a luat-o puțin razna, uneori. Dar consider că tot ceea ce a arătat e că îi pasă. Îi pasă mai mult decât majorității jucătoarelor să câștige, să câștige meciuri de tenis și să lupte foarte mult și cred că a fost foarte consecventă în ceea ce privește dorința de a câștiga meciurile de tenis. Văd mereu același foc în ea. Uneori, focul e prea mare, iar asta n-a ajutat-o, dar cred că ceea ce e constant la ea e dorința de a vrea să câștige meciurile, dar și deplasarea ei din teren. Acesta e motivul pentru care a fost în top 10 atâția ani", a completat specialistul Eurosport.
Meciul Simonei Halep cu Camila Giorgi, din primul tur al US Open, va fi transmis în direct pe Eurosport, de la ora 18:00.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Roland Garros
Halep, consolată de colegele din circuit după eliminarea de la Roland Garros! Mesajele primite
ACUM 5 ORE
Roland Garros
Halep, reacție de mare campioană, după eșecul de la Roland Garros! Mesajul postat în miez de noapte
ACUM 9 ORE