Jucătorul de 23 de ani a cucerit până acum nouă trofee la simplu și unul la competițiile de dublu. Tsitsipas a jucat și o finală de Grand Slam, însă a pierdut anul trecut pe zgura de la Roland Garros în fața lui Novak Djokovic.
Grecul a vorbit în cadrul interviului acordat despre jucătorii care au pus presiune pe celebrul "Big 3", format din Djokovic, Nadal și Federer. Elenul a fost întrebat despre performanțele sale, ale lui Medvedev, Thiem și Zverev, în comparație cu cele ale trio-ului.
"Cred că ne apropiem de ei. Novak, Rafa și Roger au format cea mai bună generație de jucători din istoria tenisului. Nu este ușor să te faci remarcat în fața lor. Totuși, cred că ei ne-au ajutat să ne ridicăm nivelul, să jucăm și să atingem un nivel bun.
Western & Southern Open
Campionul de la Montreal, OUT în turul 1 la Cincinnati! Kecmanovic, victorie mare cu Carreno-Busta
ACUM 2 ORE
Citește și:
Fără ei, totul ar fi fost diferit. Au mulți ani, iar Novak și Nadal continuă să câștige titluri. Evident că pot continua să câștige", a declarat Tsitsipas, citat de puntodebreak.
Tânărul a vorbit despre performanțele sale și este conștient că poate atinge mai mult în cariera sa decât cele zece titluri pe care le are în prezent.
"Am doar 23 de ani. Sper că pot câștiga mai multe și să fie Grand Slam-uri. Numărul nu este foarte ridicat pentru că am jucat în turnee importante, unde cei mai buni jucători vin. Nu cred că zece titluri sunt destule."

Tsitsipas, despre cei mai buni jucători din generația sa

Grecul a fost întrebat în cadrul interviului și despre noua generație, din care face parte la rândul său. Tsitsipas și-a exprimat părerea cu privire la cei mai valoroși adversari pe care îi va avea în viitor.
"În opinia mea, Jannik Sinner și Carlos Alcaraz sunt în fața celorlalți, dar sunt mulți jucători tineri și periculoși în circuit. Tenisul are un viitor foarte bun."
Stefanos Tsitsipas va concura la sfârșitul lunii la turneul de mare șlem de la US Open, unde speră să facă o impresie bună. Turneul din New York va avea loc în perioada 29 august-11 septembrie.
Western & Southern Open
Rezumatul partidei dintre Berrettini și Tiafoe, câștigată de american după aproape trei ore de joc
ACUM 6 ORE