Cei doi mari jucători au oferit o bătălie palpitantă pe teren, dar grecul e condamnat de mulți că ar fi abuzat din nou de tot felul de tertipuri. Primul moment tensionat în partida încheiată cu 6-4, 5-7, 6-2 în fața adolescentului iberic a avut loc la finalul primului set. Tsitsipas a lovit, la minge de set pentru adversar, cât a putut de tare cu forehandul, spre corpul lui Alcaraz. Mingea a ieșit mult de tot afară, iar mulți specialiști consideră că jucătorul elen a avut ca unic scop să îl lovească pe Carlos, motiv pentru care a lovit atât de tare, fără a controla în vreun fel cât de lungă e mingea.
După această lovitură, Alcaraz nu s-a bucurat de setul tocmai câștigat, fixându-l cu privirea preț de câteva secunde pe adversar, neînțelegând de ce a fost atât de lipsit de sportivitate.
Roland Garros
Azi începe Roland Garros 2022. Ce putem vedea în prima zi de la Grand Slamul parizian
ACUM 16 MINUTE
Apoi, lucrurile au escaladat: Stefanos a primit coaching în mai multe rânduri de la tatăl său, așa cum s-a întâmplat de atâtea ori în trecut, pentru ca momentul cel mai tensionat să aibă loc în decisiv.
La 3-0 pentru Alcaraz, în pauza de un minut dintre gameuri, Tsitsipas a plecat la vestiar fără să anunțe. S-a întors după 3 minute ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, motiv pentru care a fost penalizat de arbitru cu două puncte, în huiduielile publicului, care, firește, era de partea lui Alcaraz.

Stefanos Tsitsipas a fost penalizat cu două puncte în disputa cu Alcaraz pentru pauză de vestiar

CITEȘTE ȘI:
NOVAK DJOKOVIC, DISCURS SURPRIZĂ LA BELGRAD: "AM REALIZAT DESTULE CĂ AȘ PUTEA SĂ MĂ RETRAG AZI!"

Alcaraz, despre Tsitsipas: "Nu am văzut pe nimeni să meargă la baie în mijlocul setului"

Carlos Alcaraz a comentat la finalul partidei gestul lui Tsitsipas din setul 3, tânărul iberic fiind convins că adversarul a încercat să îl scoată din ritm cu acea pauză.
"Nu am văzut pe nimeni în viața mea să meargă la baie în mijlocul pauzei într-un set. Cred că a vrut să facă în așa fel încât să-mi oprească ritmul, dar nu a putut. Cred că a fost o strategie", a spus Alcaraz la final, citat de as.com.
În semifinalele de la Barcelona, Alcaraz pare să aibă o misiune ușoară, urmând a-l întâlni pe Alex De Minaur, sportiv australian care nu e foarte bun "prieten" cu zgura. În cealaltă semifinală (prima ca ordine) se vor afla față în față doi zguriști veritabili: Diego Schwartzman și Pablo Carreno Busta.
Partidele de azi de la Barcelona încep de la 14:30 și vor fi transmise în direct de Eurosport 2.
Roland Garros
Halep și Mouratoglou, vedetele unui super-reportaj CNN, înainte de Roland Garros
ACUM 2 ORE
Open Parc Auvergne-Rhône-Alpes Lyon
Cameron Norrie a câștigat turneul de la Lyon
ACUM 3 ORE