Articol scris de Andrei Nicolae
Jucătorul de 23 de ani a ajuns în penultimul act la Australian Open, primul turneu de mare șlem al anului, unde a fost învins de Daniil Medvedev, viitorul lider mondial. A fost a doua participare consecutivă a grecului în semifinalele de la Antipozi.
Tsitsipas își continuă parcursul pe hard, la Rotterdam, unde a vorbit despre jocul său: "Cred că pot să joc bine pe fiecare suprafață. Nu vreau să fiu un jucător care este bun pe un singur tip de teren. Sunt capabil să joc la fel de bine pe orice suprafață și să obțin puncte pe orice teren pe care ATP îl oferă în acest sezon".
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
18/05/2022 LA 20:44

Stefanos Tsitsipas, încrezător că poate juca bine pe orice suprafață

Turneul olandez este diferit de cel din Australia, deoarece partidele se desfășoară indoor. Stefanos a dezvăluit că va avea nevoie de puțin mai mult timp pentru a se adapta noilor condiții, fiind conștient că antrenamentele în acest tip de mediu vor fi cheia succesului: "Durează puțin mai mult timp să ma adaptez aici, deoarece am jucat în spații outdoor pentru mult timp. Este întotdeauna înșelător să te întorci și să joci indoor, deci cred că zilele de antrenament mă vor ajuta să mă adaptez noilor condiții".
Tsitsipas a ajuns în 17 finale ATP, opt fiind pe zgură și nouă pe hard. Singura suprafață pe care grecul nu și-a demonstrat calitățile este iarba, în special la Wimbledon. Acest aspect este unul ironic, ținând cont că elenul a câștigat la juniori turneul de dublu din Marea Britanie.

Tsitsipas are cale liberă la trofeul din Rotterdam

Numărul patru mondial l-a învins în runda inaugurală a turneului pe Alejando Davidovich Fokina, scor 7-5, 6-7, 6-4. În runda următoare, grecul va da piept cu învingătorul dintre Lloyd George Harris și Ilya Ivashka. În absența primelor trei nume din clasamentul ATP, Djokovic, Medvedev și Zverev, Tsitsipas este favoritul turneului olandez.
Roland Garros
Mouratoglou a dat verdictul! Care sunt cei 4 favoriți la câștigarea titlului de la Roland Garros
16/05/2022 LA 13:43
Internazionali BNL d'Italia
Dinastia Djokovic continuă! După ce Novak s-a impus la Roma, Stefan a câștigat primul lui titlu
15/05/2022 LA 18:46