Stefanos Tsitsipas a ratat, la finalul săptămânii trecute, calificarea în semifinalele turneului de la Barcelona, fiind învins în sferturi de Carlos Alcaraz, în trei seturi, scor 6-4, 5-7, 6-2.
După meci, grecul în vârstă de 23 de ani s-a arătat nemulțumit de comparația care se face între el și cei trei granzi ai tenisului, Novak Djokovic, Rafael Nadal și Roger Federer.
Sportivul de pe locul 5 ATP, care s-a impus recent în turneul de la Monte Carlo, a spus că el muncește pentru a fi cel mai bun din generația sa, fără a se gândi la performanțele reușite de cei trei jucători care au dominat tenisul mondial în ultimii ani.
Roland Garros
Rafael Nadal, debut perfect la Roland Garros! "Matadorul", victorie categorică în fața lui Thompson
ACUM 9 ORE
"Am muncit din greu ca să ajung să fiu parte a acestei conversații. Sincer, ar trebui să fiu mult mai aproape, luând în considerare vârsta mea. Din nou, lupt cu generația mea.
Poate vor reveni și ei, la un moment dat, dar eu încerc să fiu cel mai bun jucător al generației mele, și nu mă concentrez la ceea ce se întâmplă cu jucătorii mai în vârstă", a declarat Stefanos Tsitsipas, citat de Punto de Break.
Citește și:

TSITSIPAS, ATITUDINE SCANDALOASĂ ÎN MECIUL CU ALCARAZ

Stefanos Tsitsipas a fost acuzat de lipsă de fair-play, după duelul pierdut în fața spaniolului Carlos Alcaraz, în sferturile de finală ale turneului de la Barcelona.
Cei doi mari jucători au oferit o bătălie palpitantă pe teren, dar grecul este condamnat de mulți că ar fi abuzat din nou de tot felul de tertipuri. Primul moment tensionat al partidei a avut loc la finalul primului set.
Tsitsipas a lovit, la minge de set pentru adversar, cât a putut de tare cu forehand-ul, spre corpul lui Alcaraz. Mingea a ieșit mult de tot afară, iar mulți specialiști consideră că jucătorul elen a avut ca unic scop să îl lovească pe Carlos, motiv pentru care a lovit atât de tare, fără a controla în vreun fel cât de lungă e mingea.
După această lovitură, Alcaraz nu s-a bucurat de setul tocmai câștigat, fixându-l cu privirea preț de câteva secunde pe adversar, neînțelegând de ce a fost atât de lipsit de sportivitate.
Apoi, lucrurile au escaladat: Stefanos a primit coaching în mai multe rânduri de la tatăl său, așa cum s-a întâmplat de atâtea ori în trecut, pentru ca momentul cel mai tensionat să aibă loc în setul decisiv.
La 3-0 pentru Alcaraz, în pauza de un minut dintre game-uri, Tsitsipas a plecat la vestiar fără să anunțe. S-a întors după 3 minute ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, motiv pentru care a fost penalizat de arbitru cu două puncte, în huiduielile publicului, care, firește, era de partea lui Alcaraz.

Stefanos Tsitsipas a fost penalizat cu două puncte în disputa cu Alcaraz pentru pauză de vestiar

Roland Garros
Verdict clar în privința lui Rafael Nadal și Carlos Alcaraz la Roland Garros! "Arată incredibil"
ACUM 11 ORE
Roland Garros
Roland Garros | Istoria turneului de Grand Slam din capitala Franței
ACUM 13 ORE