Shanghai Masters şi alte trei turnee masculine din China nu vor mai avea loc anul acesta din cauza restricţiilor anti-Covid din această ţară, a anunţat, joi, ATP Tour, scrie Reuters.
China a găzduit Jocurile Olimpice de iarnă în condiţii stricte de securitate sanitară, dar alte evenimente sportive internaţionale care ar fi trebuit să se dispute în această ţară au fost anulate sau amânate.
Preşedintele ATP Andrea Gaudenzi a declarat luna trecută, pentru Reuters, că perspectiva schimbării Chinei ca ţară-gazdă pentru competiţii internaţionale era luată foarte serios în calcul din cauza pandemiei de coronavirus.
Tenis
Simona Halep și-a aflat programul de la Cincinnati, ultimul turneu de pregătire pentru US Open
ACUM O ORĂ
"Este al treilea an în care nu vor avea loc competiţii de tenis în China. Ca sport global, continuăm să gestionăm impactul pandemiei. Anulările evenimentelor sunt o realitate nefericită, dar ne dorim siguranţă pentru toţi cei implicaţi cât şi pentru fani. În acelaşi timp, este foarte încurajator să ai mai multe oraşe care şi-au exprimat dorinţa de a găzdui meciuri din circuitul ATP'', a spus Gaudenzi.
Sursa: Agerpres
Citește și:

Schimbări în calendarul ATP, în lunile septembrie și octombrie

Pentru încă un sezon, circuitul masculin se va desfășura cu un turneu ATP Masters 1000 în minus, deoarece turneul de la Shanghai nu va fi înlocuit.
Astana Open din Nur-Sultan va deveni turneu ATP 500 și se va desfășura în același timp cu turneul ATP 500 de la Tokyo (3-9 octombrie 2022), în timp ce alte 6 noi turnee au primit licență ATP 250 pentru un an:
  • San Diego (19-25 septembrie)
  • Seul și Tel Aviv (26 septembrie-2 octombrie)
  • Florența și Gijon (10-16 octombrie)
  • Napoli (17-23 octombrie)
National Bank Open
ATP Montreal | Rezumatul partidei dintre Kyrgios și Hurkacz, câștigată de polonez în 3 seturi
ACUM 10 ORE
National Bank Open
Simona Halep va juca semifinala de la Toronto cu Jessica Pegula, numărul 7 mondial
ACUM 10 ORE