Turneul Campioanelor, competiție care reunește cele mai bune 8 jucătoare ale lumii, nu se va mai disputa la Shenzhen în acest an. WTA Tour a anunțat că întecerea va avea loc la Guadalajara (Mexic), începând cu 8 noiembrie.
Anul trecut, turneul nu s-a disputat din cauza pandemiei de coronavirus.
Tenis
Kyrgios, avertisment pentru Novak Djokovic înainte de startul noul sezon: "Vă asigur că voi câștiga"
ACUM 15 ORE
În iulie, circuitele profesioniste de tenis feminin (WTA) şi masculin (ATP) au anunţat anularea unor turnee în China şi Japonia, prevăzute către sfârşitul anului, din cauza preocupărilor legate de Covid-19 şi de restricţiile de călătorie în cele două ţări.

Shenzhen ar urma să găzduiască WTA Finals din 2022 până în anul 2030

În comunicate separate transmise atunci, WTA şi ATP au precizat că Openul Chinei de la Beijing şi Openul Japoniei de la Tokyo au fost ambele anulate. WTA informa la acea vreme că toate evenimentele din China şi Japonia au fost anulate, cu excepţia Turneului Campioanelor, la care participă cele mai bune jucătoare ale sezonului, şi care era la acea oră în discuţie.
''Suntem încântaţi să anunţăm că Turneul Campioanelor va avea loc în acest an în frumosul şi vibrantul oraş Guadalajara. Mulţumim companiei Gemdale Corporation din Shenzhen pentru colaborare şi abia aşteptăm să revenim în oraşul chinez din 2022'', a spus Steve Simon, directorul general al WTA, citat de Agerpres.
Shenzhen ar urma să găzduiască WTA Finals până în anul 2030.
În 2019, Turneul Campioanelor a fost câştigat de australianca Ashleigh Barty, în prezent liderul WTA, după o finală cu Elina Svitolina (Ucraina).
Simona Halep are șanse minime să ajungă la Turneul Campioanelor, chiar dacă matematic încă nu este totul decis, după ce românca și-a anunțat programul din perioada următoare, având în față 1.750 de puncte pe masă. În schimb, Emma Răducanu, care a urcat pe locul 14 în ierarhia Porsche Race, are șanse bune să prindă acest turneu, în cazul în care va continua și la următoarele turnee să joace la același nivel ca la US Open.
Tenis
Djokovic, văzut ca favorit incontestabil la Australian Open: "E în continuare numărul 1 pentru mine"
ACUM 16 ORE
Tenis
Bianca Andreescu și-a găsit antrenor, după despărțirea de Groeneveld! Cine o pregătește pentru 2023
ACUM 20 ORE