Luni, în primul meci al grupei “Tokyo 1970” de la Turneul Campionilor, Novak Djokovic i-a răspuns de la distanță lui Rafael Nadal, pornit cu un succes fără emoții în fața lui Rublev, printr-o victorie clară în fața lui Diego Schwartzman. După o primă jumătate de oră în care a lăsat să se vadă câteva semne de crispare, liderul mondial a apăsat decisiv accelerația, accesând un nivel de joc care l-a făcut intangibil în fața lui Schwartzman: sârbul a degajat siguranță și s-a impus pentru a treia oară în minimum de seturi în tot atâtea confruntări directe cu Schwartzman în 2020, punând pe tabela din O2 Arena un scor chiar mai categoric decât în sferturile de la Australian Open sau în finala de la Roma.
Cu doar două victorii în fața jucătorilor din Top 5 mondial în carieră, ambele obținute pe zgură în fața unor sportivi etichetați la starturile carierelor lor drept “specialiști ai zgurii” (Nadal și Thiem), Diego Schwartzman și-a impus o tactică agresivă la debutul său la Turneul Campionilor, a obținut primul break în partida cu Novak Djokovic, însă nu a putut para forța dezlănțuită de jucătorul care și-a asigurat deja finiș-ul pe primul loc ATP la final de an.
Djokovic a evadat spre a 12-a sa victorie în meciul inaugural din grupele Turneului Campionilor cu 26 de lovituri câștigătoare, față de 11 ale argentinianului. Sârbul a pus capăt meciului în 78 de minute, în condițiile în care Schwartzman nu și-a putut adjudeca decât 35% dintre punctele începute cu serviciul secund.
Roland Garros
Primele cuvinte ale chinezoaicei Zheng după ce a eliminat-o pe Simona Halep la Roland Garros
ACUM 15 MINUTE

Djokovic, emoții doar în primele minute la startul Turneului Campionilor 2020

Sârbul a avut nevoie de câteva minute pentru a-și găsi ritmul normal, iar game-ul cu numărul trei a adus cel mai slab moment al său, sârbul punându-se singur în dificultate, forțând serviciul doi (dublă greșeală) și ratând apoi cu dreapta. Argentinianul a convertit al doilea break-point, cu una dintre loviturile sale cele mai eficiente – passingul, însă liderul mondial a recuprat imediat, profitând de faptul că Schwartzman, la doar 1,70 m, are cel mai puțin performant serviciu dintre jucătorii prezenți la Londra din punct de vedere al realizării punctelor directe.
Novak Djokovic a preluat mai departe controlul partidei, puțin câte puțin, arătându-și întreg arsenalul tehnico-tactic, în ciuda eforturilor lui Schwartzman de a ataca mingea devreme și de a acoperi terenul cu viteza sa impresionantă. De la 3-3 în primul set, liderul mondial s-a desprins decisiv în fața argentinianului, punând capăt manșei inaugurale după 41 de minute, cu un raport categoric în ceea ce privește loviturile câștigătoare (12-4), dar și mai puține greșeli neforțate (9-10). Seria câștigătoare a lui Djokovic a continuat în setul secund, sârbul ajungând la cinci game-uri câștigate consecutive în fața lui Schwartzman, care nu a mai reușit să amenințe serviciul advers până la încheierea partidei.
"Cred că începutul meciului nu a fost grozav pentru mine, el a făcut break în game-ul trei, dar am reușit și eu imediat break-ul. A fost un meci un meci strâns până la 4-3. E primul lui meci aici, nu cred că Diego a jucat la cel mai înalt nivel, a avut câteva erori, iar eu am reușit să mă desprind. Cred că am făcut un meci bun per total, sunt mulțumit", a tras concluzia Djokovic, la interviul de pe teren,
"Nu mai avem turnee care se mai joacă în acest format, te poți califica în finală cu o înfrângere, chiar și cu două. dar este important pentru mine acest început", a transmis Djokovic, care nu a pierdut decât o singură dată în carieră primul meci la ATP Finals, la debutul din 2007.
Rezultatele înregistrate luni, în grupa "Londra 2020":
  • Dominic Thiem - Stefanos Tsitsipas 7-6(5), 4-6, 6-3
  • Rafael Nadal - Andrey Rublev 6-3, 6-4
Roland-Garros
Madison Keys - Caroline Garcia - Roland-Garros
ACUM 17 MINUTE
Tenis
Simona Halep, în genunchi după cel mai lung punct din setul 3 cu Zheng, în turul 2 la Roland Garros
ACUM 32 MINUTE