Stefanos Tsitsipas, campion en-titre la Turneul Campionilor, a câștigat primul lui meci la ediția din acest an. Grecul, ocupant al locului 6 ATP, l-a învins pe Andrey Rublev în cadrul grupei Londra 2020, scor 6-1, 4-6, 7-6 (6), la capătul unui meci care a durat aproape două ore de joc. În urma acestui rezultat, Thiem este sigur de prezența în semifinale.
Primul set a fost unul fără istoric. Campionul en-titre a fost mai puternic la fiecare capitol, dar în special în game-urile de serviciu. Mai exact, Rublev nu a avut nicio minge de break în manșa inaugurală. Rusul și-a și cedat serviciul de două ori, fapt pentru care grecul a profitat și s-a distanțat decisiv, adjudecându-și setul fără nicio emoție.
Tenis
Novak Djokovic va pierde, cel mai probabil, locul 1 ATP după Australian Open
16/01/2022 LA 10:53
Manșa secundă a fost mult mai echilibrată decât setul inaugural. Soarta setului doi a fost decis la scorul de 4-5 pentru Rublev, care a forțat pe game-ul de retur și a transformat a doua minge de set avută. Grecul de partea cealaltă nu a mai reușit să găsească fisuri în serviciile lui Rublev, care a avut un singur game mai dificil pe propriul serviciu, la 3-4, atunci când a salvat două mingi de break.
Setul decisiv a fost de departe cel mai disputat și s-a decis la tie-break. În final, câștig de cauză a avut Stefanos Tsitsipas, care a fost nevoit să salveze o minge de meci în prelungirile setului trei. Până la urmă, grecul a fost mai inspirat la retur, iar când a servit pentru meci a făcut-o în forță și cu mare precizie.

Cum arată clasamentul din grupa Londra 2020 înainte de ultimele meciuri

În primul meci al zilei, Dominic Thiem (3 ATP) a obținut a doua sa victorie la Turneul Campionilor 2020, câștigând duelul campionilor ultimelor două Grand Slam-uri disputate, scor 7-6(7), 7-6(4) în fața spaniolului Rafael Nadal. Austriacul a luat o opțiune importantă pentru calificarea în semifinalele Turneului Campionilor, după o prestație impresionantă în fața lui Rafa Nadal, tranșată de două tie-break-uri la capătul cărora austriacul a demonstrat o dată în plus că, mental, a ajuns în liga celor mari.
Așa arată clasamentul grupei în acest moment:
  • 1. Thiem 2 (4-1)
  • 2. Nadal 1 (2-2)
  • 3. Tsitsipas 1 (3-3)
  • 4. Rublev 0 (1-4)
Australian Open
3 mari câştigători de pe urma "ştergerii" lui Djokovic de pe tabloul Australian Open
16/01/2022 LA 09:15
Australian Open
Djokovic l-a contactat pe Kyrgios, după ce a aflat că va purta un tricou pro-Nole, la Melbourne
15/01/2022 LA 15:10