UPDATE / Liderul mondial din ATP a început atât de bine la ediția din 2020 a Turneului Campionilor. L-a învins clar pe Diego Schwartzman la debutul în grupa Tokyo 1970, dar nu a mai ținut pasul în continuare și a ratat în această seară șansa de a se califica în semifinale. Daniil Medvedev în schimb a evoluat la cel mai înalt nivel și s-a impus fără mari probleme, scor 6-3, 6-3, la capătul unui meci care a durat o oră și 19 minute de joc.
UPDATE / Alexander Zverev, ocupant al locului 7 ATP, s-a impus în fața lui Diego Schwartzman, debutant anul acesta la Turneul Campionilor, scor 6-3, 4-6, 6-3, la capătul unui meci care a durat două ore și 13 minute de joc. Zverev a reușit să treacă peste înfrângerea din primul meci, cea cu Daniil Medvedev. Rusul l-a învins pe german cu scorul de 6-3, 6-4. De partea cealaltă, pentru Diego Schwartzman, aceasta este a doua înfrângere în grupă, după ce argentinianul a fost învins la debut de Novak Djokovic.
După ce ieri am avut parte de 2 dueluri extrem de spectaculoase la Turneul Campionilor, astăzi ne așteaptă alte 2 confruntări de vis în O2 Arena din Londra. Primul meci al zilei va fi cel dintre Alexander Zverev (7 ATP) și Diego Schwartzman (9ATP), urmând ca ziua să se încheie cu superduelul dintre Novak Djokovic (1 ATP) și Daniil Medvedev (4 ATP).
Tel Aviv Watergen Open
Eroarea comică a lui Djokovic a provocat hohote de râs la Tel Aviv: "Iertați-l, n-a jucat de mult!"
ACUM 12 ORE

Turneul Campionilor: Djokovic-Medvedev | Câștigătorul, ca și calificat în semifinale

Novak Djokovic și Daniil Medvedev au câștigat categoric primele lor partide de la Turneul Campionilor. Sârbul a trecut cu 6-3/6-2 de Schwartsman, în timp de rusul l-a învins tot în 2 seturi, scor 6-3/6-4, pe Alexander Zverev.
În aceste condiții, învingătorul duelului Djokovic-Medvedev va face un pas aproape decisiv către careul de ași al competiției, fiind rare cazurile în care un jucător cu 2 victorii ratează această oportunitate.
Partidele dintre cei doi tenismani au fost mai mereu echilibrate și sunt șanse mari ca lucrurile să stea la fel și în această seară. Sârbul conduce la duelurile directe cu 4-2, dar rusul a câștigat ultimele 2 confruntări din circuitul ATP, de fiecare dată în set decisiv: 6-3/4-6/6-2 în sferturile de la Monte Carlo (2019) și 3-6/6-3/6-3 în semifinalele de la Cincinnati (2019).
Ultima întâlnire directă a fost la începutul acestui an, la ATP Cup, Djokovic impunându-se atunci cu 6-1/5-7/6-4. Meciul din această seară va fi primul dintre cei doi jucători care se va dispuat in-door, ambii arătând de-a lungul vremii că le priește această condiție.
Djokovic a triumfat de 5 ori la Turneul Campionilor, dar ultimul succes datează din 2015, în timp ce Medvedev este abia la a 2-a prezență, anul trecut pierzând lamentabil toate cele 3 partide din grupă.
Casele de pariuri îl dau mare favorit pe liderul mondial, sârbul având o cotă de 1,4 la victorie, în timp ce un succes al rusului este cotat cu 2,9 de bookmakeri. În funcție și de rezultatul primei partide a zilei, va fi important și scorul acestei dispute, nu doar rezultatul final, întrucât un meci de 3 seturi l-ar putea ajuta pe pierzător în perspectiva calificării.
https://i.eurosport.com/2019/09/03/2668894.jpg

Turneul Campionilor: Zverev-Schwartzman | Câștigătorul păstrează șanse de a avansa în semifinale

Alexander Zverev și Diego Scwartzman nu au avut răspuns în fața lui Medvedev și Djokovic în primele partide, iar acum ambii sunt în fața unui meci decisiv pentru a mai spera la semifinale. Sigur, și învinsul va păstra o mică șansă, dar va depinde de jocul rezultatelor, astfel că partida este crucială pentru fiecare dintre ei.
Schwartzman este prezent în premieră la acest turneu, în timp ce Zverev și l-a trecut deja o dată în palmares, victoria din 2018 fiind cel mai important rezultat al neamțului de 23 de ani.
Cei doi jucători s-au mai întâlnit de 4 ori în carieră, împărțindu-și victoriile: Schwartzman a câștigat la Kitzbuhel în 2014 și la US Open în 2019, iar Zverev s-a impus la Mastersul de la Paris în 2018 și la Koln în urmă cu aproape o lună. Zverev are un ascendent moral în fața argentinianului prin victoria clară de luna trecută, scor 6-2/6-1, dar micuțul jucător sud-american poate oricând să facă un meci mare și să dea calculele hârtiei peste cap.
Bookmakerii nu îi dau prea multe șanse lui Schwartzman, o victorie a sa fiind cotată cu 3,7, în timp ce Zverev are la victorie o cotă de 1,3.
Toate confruntările de la turneul Campionilor pot fi urmărite în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Programul de azi de la Turneul Campionilor
  • ora 16:00 Alexander Zverev-Diego Schwartzman
  • ora 22:00 Novak Djokovic-Daniil Medvedev
Tel Aviv Watergen Open
Djokovic, după ce și-a învins prietenul la Tel Aviv: "E greu să joci cu cineva pe care-l iubești!"
ACUM O ZI
Tel Aviv Watergen Open
Djokovic a făcut un fan să plângă în hohote la Tel Aviv! Gestul sârbului după meciul cu Pospisil
ACUM O ZI