Daniil Medvedev a avut nevoie de doar 81 de minute pentru a-l învinge pe Novak Djokovic, în runda a doua a grupei "Tokyo 2020".
Liderul mondial, aflat în căutarea unui al șaselea titlu al carierei la Turneul Campionilor, a explicat evoluția meciului cu Medvedev, în fața jurnaliștilor. În acest moment, pentru a se califica în semifinale, Djokovic, 33 de ani, trebuie să câștige ultimul meci al grupei, împotriva lui Alexander Zverev (vineri, de la ora 16:00, în direct pe Eurosport).
"Ei bine, ca să fiu sincer, nu m-am simțit prea bine, mai ales spre sfârșitul primului set, la începutul celui de-al doilea", a declarat Novak Djokovic, la conferința de presă. "M-am regrupat într-o anumită măsură și m-am simțit mai bine... spre final de meci. Dar, da, au fost 15, 20 de minute regretabile pentru mine, care m-au făcut să pierd șapte game-uri consecutive. Am făcut câteva greșeli neforțate. Am scăzut nivelul jocului și, în general, performanța fizică. M-am chinuit să îmi găsesc ritmul potrivit timp de vreo 15 minute. Iar în fața unui jucător precum Medvedev, meciul e terminat în aceste condiții", a mai spus Djokovic.
Tel Aviv Watergen Open
Djokovic s-a calificat în finala turneului de la Tel Aviv! Victorie în două seturi cu Safiullin
ACUM 38 MINUTE

Djokovic, complimente măgulitoare pentru Medvedev

Novak Djokovic a ținut să își laude adversarul pentru prestație. Medvedev a încheiat partida fără a avea de înfruntat vreo minge de break pe serviciu, dar și cu procentaj foarte bun de reușită contra serviciului doi al lui Djokovic (doar 29% puncte câștigate de sârb).
"A fost mai bun, fără discuții. Servește incredibil, se mișcă excelent. Nu a greșit mai deloc, nu mi-a dat puncte. Cred că aș fi putut și ar fi trebuit să joc mai bine, dar meritul îi aparține, pentru că a jucat la un nivel foarte ridicat. Este un jucător foarte, foarte inteligent. Știe cum să te facă să alergi, știe cum să își forțeze adversarul să joace o lovitură în plus de pe linia de fund a terenului. Iar dacă tu începi să greșești și nu joci la cel mai bun nivel al tău… el știe să se folosească de acest lucru", a mai declarat Djokovic, la capătul unuia dintre puținele meciuri din ultimul timp pe care l-a încheiat cu raport negative lovituri câștigătoare / greșeli neforțate (13-22).
Tenis
Ce jucător din Big Three și-a pus cel mai mult amprenta asupra tenisului? Berdych și-a expus opinia
ACUM 6 ORE
Tenis
"Alcaraz, Sinner sau Tiafoe au schimbat tenisul!" Thiem, despre noua generație a sportului alb
ACUM 6 ORE