Anunțul a fost făcut chiar de organizatorii competiției, care au primit un răspuns afirmativ și din partea altor tenismeni, precum Casper Ruud, Kei Nishikori sau Shingo Kunieda. Este primul turneu la care Zverev își confirmă prezența, după accidentarea de la Paris, din meciul împotriva lui Rafael Nadal.
"Anunț de jucători! Suntem încântați să anunțăm participarea următorilor jucători pentru Rakuten Open 2022; Alexander Zverev (numărul 2 mondial), Casper Ruud (numărul 6 mondial), Kei Nishikori, Shingo Kunieda. Biletele vor fi disponibile pe Rakuten Ticket începând cu 29 iulie (Vineri) la 10:00!", este mesajul postat pe pagina oficială a competiției.
Tenis
Simona Halep și-a aflat programul de la Cincinnati, ultimul turneu de pregătire pentru US Open
ACUM O ORĂ
Turneul din Japonia se desfășoară pe hard și va fi primul an în care Zverev participă în cadrul acestei competiții. Casper Ruud este la rândul său debutant pe terenurile din Tokyo, în timp ce Nishikori are o experiență vastă.
Tenismenul nipon va participa pentru a 11-a oară la Rakuten Open, reușind să câștige de două ori competiția, în 2012 și 2014. În urmă cu patru ani, Nishikori a ajuns până în ultimul act pe tărâmul natal, însă a fost învins.
Citește și:
Competiția din Japonia este o ocazie foarte bună pentru Zverev, care poate să își intre din nou în ritm, la un turneu unde participă jucători de rang înalt din clasamentul ATP. Neamțul de 25 de ani vânează un turneu de Grand Slam, performanță pe care nu a reușit încă să o atingă, deși a ajuns o dată în finala de la US Open în 2020.

Zverev, despre recuperarea sa

Aflat încă pe locul doi în ierarhia ATP, Zverev a oferit un amplu interviu pentru Eurosport Germania, în care a dezvăluit care e stadiul recuperării sale, care este în plină desfășurare.
"Procesul de recuperare evoluează foarte pozitiv, efectuez zilnic o serie de exerciții pentru ca toate termenele să fie respectate. Aștept cu nerăbdare următoarele sarcini care mă așteaptă și să continui să mă apropii de acel moment în care pot călca din nou pe un teren de tenis. Încă nu am stabilit o dată exactă de întoarcere, dar lucrez în fiecare zi ca să ajungă cât mai curând acolo.
Nu vreau să mă gândesc la pericolele de după revenire, deși sportivii profesioniști se confruntă mereu cu acele riscuri. Eu și echipa mea suntem foarte concentrați pe muncă, concentrați la maximum, astfel încât să nu fie probleme. Bineînțeles că vreau să mă antrenez cât mai mult posibil, dar nu ar trebui să exagerez. Trebuie să-mi ascult cu atenție corpul, să știu când sunt la limită. Sunt obișnuit să dau tot ce am mai bun în fiecare zi, fie că este vorba de antrenament sau de joc, dar depășirea unui anumit nivel acum poate fi contraproductivă", a spus Zverev pentru sursa citată.
Turneul Rakuten Open, unde Zverev și-a anunțat participarea, se desfășoară în perioada 1–9 octombrie.
National Bank Open
ATP Montreal | Rezumatul partidei dintre Kyrgios și Hurkacz, câștigată de polonez în 3 seturi
ACUM 10 ORE
National Bank Open
Simona Halep va juca semifinala de la Toronto cu Jessica Pegula, numărul 7 mondial
ACUM 10 ORE