Articol scris de Cezara Paraschiv
Capitala Statelor Unite ar fi trebuit să fie gazda primului turneu oficial în ATP post-pandemie, începând cu data de 13 august, însă Asociația Jucătorilor Profesioniști a luat decizia de a anula City Open, turneu de 500 de puncte, din cauza incertitudinii de la nivel mondial.
ATP a transmis că, pentru moment, reluarea sezonului competițional este amânat doar cu o săptămână, fiind în permanent dialog cu USTA și autoritățile americane pentru organizarea turneului Masters 1000 Western & Southern Open și a US Open-ului, la New York, începând cu data de 20 august.
Tenis
Dedicație specială pentru Novak Djokovic, la împlinirea a 35 de ani, din partea grupului Airplay
ACUM 12 MINUTE
Este o dezamăgire faptul că, din cauza acestei situații fără precedent, City Open trebuie să fie anulat. Știu cât de mult au muncit Mark Ein și echipa sa pentru a se adapta la aceste timpuri atât de schimbătoare și a asigura buna desfășurare a turneului. Din păcate, sunt factori pe care nu îi putem controla - Andrea Gaudenzi, președinte ATP

US Open neagă evidența

În ciuda acestei decizii de ultimă oră venite de la Washington, de la puțin peste 300 de kilometri distanță, grupul de lucru de la New York care pregătește cuplajul Western & Southern Open - US Open afirmă răspicat că aceste două întreceri nu sunt în pericol.
https://i.eurosport.com/2020/06/19/2835682.jpg
AFP notează că organizatorii US Open apreciază că decizia de la Washington are impact zero asupra US Open-ului, cu toate că tot mai multe voci transmit că tenisul pur și simplu nu își permite să meargă acum în Statele Unite, chiar dacă USTA a optat pentru disputarea meciurilor fără spectatori.
USTA va crea un mediu sigur și bine controlat pentru jucători și pentru toți cei implicați în turneu, limitând riscurile sanitare, se arată într-un comunicat emis de forul guvernator al tenisului american.
În prezent, SUA se apropie de numărul de 4 milioane de infectări cu noul coronavirus, înregistrând peste 140.000 de decese. Complexul Billie Jean King a fost folosit ca spital temporar la începutul crizei coronavirusului.
Americanii au dat deja drumul unui circuit neoficial de tenis, World TeamTennis, însă și acolo au fost probleme: Danielle Collins a fost eliminată din competiție după ce a încălcat o prevedere a setului de reguli impuse, un semn în plus că dezideratul de a izola într-o bulă perfect ermetică sportivii este nerealizabil.
Roland Garros
EXCLUSIV | Sorana Cîrstea, dezvăluiri despre prezența lui Goran Ivanisevic la meciul ei cu Maria
ACUM 35 MINUTE