Ugo Humbert continuă să impresioneze în acest sezon în care și-a pus cu adevărat numele pe harta mare a tenisului. Debutant în Top 50, francezul a câștigat în acest an primul său trofeu ATP, la Auckland, iar duminică a devenit unul dintre cei șapte jucători cu titluri multiple în 2020, alături de Djokovic, Rublev, Nadal, Garin, Monfils și Zverev (campion de două ori la Koln în ultimele două săptămâni).
Francezul salvase patru mingi de meci în semifinala cu britanicul Daniel Evans, devenind al patrulea jucător care câștigă un titlu în acest sezon după ce a avut de înfruntat mingi de meci pe parcurs. Un alt stângaci, Jiri Vesely, deține recordul, cu șase mingi de meci salvate, în două partide, în drumul spre trofeul de la Pune. Americanul Reilley Opelka a triumfat de manieră similară la Delray Beach, după o minge de meci salvată în semifinală, iar liderul mondial Novak Djokovic a salvat trei mingi de meci în semifinala cu Gael Monfils de la Dubai înainte de a se încorona.

Ugo Humbert, campion la Antwerp

Tenis
Cât ghinion pentru Federer: nu scapă de probleme nici după retragere. Dezvăluirea făcută
IERI LA 14:39
Humbert a dominat autoritar primul set, apărând ambele mingi de break avute de australianul De Minaur și reușind două serii de câte trei game-uri câștigate consecutiv.
Setul secund a avut un aspect total diferit: jucătorii s-au impus mult mai clar prin serviciu, iar unicele mingi de break s-au ivit în game-ul cu numărul nouă, pe lansarea australianului. Humbert a revenit însă foarte bine de la 1-3 în tie-break, punând capăt finalei într-o oră și 38 de minute.
În aceste condiții, Ugo Humbert se apropie de Top 30, urcând în premieră pe locul 32 ATP.
Tenisul e o nebunie totală uneori. A fost minunat să câștig, ieri, în fața lui Evans, cu patru mingi de meci salvate. Nu știu exact ce s-a întâmplat astăzi, a fost un nivel bun, un meci bun. Cred că am jucat excelent punctele importante. Sunt foarte mândru de mine
Tenis
"De asta cred că Halep e inocentă!". Un tenismen vine cu o variantă la care nu s-a gândit nimeni
IERI LA 08:37
Tenis
Juan Carlos Ferrero încă are resentimente față de Sascha Zverev. Ce a spus antrenorul lui Alcaraz
02/12/2022 LA 11:03