Întrebată dacă ar alege câștigarea Fed Cup în fața celui de-al treilea Grand Slam, Simona Halep a răspuns la DigiSport: ”Bună întrebare. Nu aș zice nu. Pentru că am dat tot ce am putut la Fed Cup și visul meu este să câștigăm acest trofeu. Și cred că este posibil pentru că avem jucătoare foarte puternice, toate joacă la un nivel foarte ridicat. Avem oameni pe lângă noi care sunt cu sufletul. Da, mi-ar plăcea să am și trofeul Fed Cup. N-aș renunța la al treilea turneu de Grand Slam, dar aș pune în fața lui Fed Cup. Și înainte de toate, medalia de la Jocurile Olimpice, asta ar închide o cutiuță pe care eu o numesc cariera mea de până acum”.

SIMONA HALEP A ANUNȚAT CĂ VA REPREZENTA ROMÂNIA LA FED CUP

FED Cup, redenumită acum Billie Jean Cup, este prima competiție internațională pe echipe din tenisul feminin. Prima ediție a avut loc în 1963, iar Billie Jean King a făcut parte din echipa Statelor Unite care s-a impus atunci cu 2-1 în fața Australiei. În total, Billie Jean King are 7 titluri ca jucătoare și încă 4 în calitate de căpitan al echipei. De altfel, SUA este cea mai titrată națiune din această competiție, având 18 trofee în palmares, ultimul obținut în 2017.
Roland-Garros
Holger Rune - Hugo Gaston - Roland-Garros
ACUM 7 ORE
România va întâlni Italia, în barajul pentru menţinerea/promovarea în Grupa Mondială a "Billie Jean King Cup", fosta Fed Cup. Denumirea competiției pe echipe a fost modificată anul trecut în luna septembrie. Meciurile întâlnirii dintre România și Italia vor avea loc în 16 şi 17 aprilie, la Cluj-Napoca, în Sala Polivalentă.
”Am declarat anul trecut, în decembrie, că nu o să joc la FED Cup pentru că aș fi vrut să fiu fresh la Olimpiadă. Dar nejucând în această săptămână deloc, am avut timp să mă recuperez. Așa că o să joc FED Cup. Am făcut mereu tot posibilul să câștig, am jucat și accidentată. Mă bucur că am șansa să joc din nou, sunt foarte bine pentru a merge acolo și pentru a câștiga niște puncte pentru România. Vreau să fie o atmosferă frumoasă și să dăm tot ce avem mai bun pentru a câștiga”, a declarat Halep la DigiSport.
Roland-Garros
Casper Ruud - Lorenzo Sonego - Roland-Garros
ACUM 8 ORE
Roland-Garros
Madison Keys - Elena Rybakina - Roland-Garros
ACUM 9 ORE