În urmă cu doar câteva zile, în timp ce ieșise cu familia într-un bar, Roger Federer a avut parte de un moment pe care nu îl va uita foarte ușor. Evident, fiind unul dintre cei mai mari sportivi din istorie, maestrul elvețian e obișnuit să fie gratulat de persoanele din jur, dar de această dată experiența a fost puțin atipică chiar și pentru el.
"Roger, am un tatuaj cu tine. Ești cea mai mare inspirație a mea și nu mă așteptam niciodată să te găsesc aici", i-a transmis fanul, potrivit tennisactu.net. Amuzat, elvețianul s-a apropiat de fan cu mare clasă și l-a îmbrățișat. Suporterul a ținut neapărat să îi prezinte apoi tatuajul, care înfățișează un teren de tenis cu inscripția: "Nu se poate evita munca grea. Îmbrățișeaz-o". Un citat dintr-un discurs al lui Federer, care i-a influențat viața fanului.
Wimbledon
Novak Djokovic crede că e nevoie de o schimbare urgentă la Wimbledon: "Majoritatea ar fi de acord"
ACUM 34 MINUTE
Roger a fost extrem de impresionat de faptul că l-a inspirat atât de mult pe suporter și a făcut cu plăcere mai multe poze alături de acesta.

Federer revine în circuitul ATP

Cu puțin mai puțin de două luni înainte de a împlini 41 de ani, Roger Federer nu are de gând să renunțe la visul de a mai evolua în cadrul câtorva turnee înainte de a pune în mod oficial racheta în cui. Intervievat de SRF Sport, campionul de la Basel, câștigător a 20 de Grand Slam-uri în carieră, și-a anunțat obiectivele pentru sezonul 2022, aflat acum la jumătate.
"Obiectivul meu este să mă întorc să joc cu ocazia Laver Cup și a turneului de la Basel", a declarat elvețianul, al cărui ultim meci a fost în sferturile de finală ale Wimbledon 2021 , pe care l-a pierdut în fața lui Hubert Hurkacz. Apoi, FedEx a efectuat operația la genunchi, a treia în ultimii doi ani, și lunga recuperare.
Dacă programul stabilit va fi respectat, atunci, Federer își va perfecționa pregătirea fizică în vară, renunțând, pe lângă Wimbledon, și la ultimul turneu major al sezonului, US Open, câștigat de cinci ori în carieră de Roger, pentru a reveni pe teren pentru Laver Cup, competiție programată la Londra între 23 și 25 septembrie, iar apoi în turneul de acasă de la Basel, între 24 și 30 octombrie.
Federer a explicat cum decurge recuperarea: "Am știut de la început că va fi un drum lung, că recuperarea va fi lentă, dar nu pot decât să am răbdare. Sunt foarte activ: Merg la sală de cinci sau șase ori pe săptămână, chiar dacă joc foarte puțin tenis, mai ales cu copiii mei. Voi reveni cu siguranță, nu știu cum și unde, dar mă voi întoarce. Sunt curios să înțeleg ce se va întâmpla, dar sunt încrezător. Următoarele trei sau patru luni vor fi fundamentale pentru a-mi defini viitorul".
Wimbledon
Simona Halep - Paula Badosa LIVE TEXT, în optimile de la Wimbledon, LIVE pe Eurosport 2, ora 17:30
ACUM O ORĂ
Wimbledon
Rezumatul partidei Djokovic - Van Rijthoven! sârbul a pierdut set, dar s-a impus destul de lejer
ACUM 2 ORE