Este cel mai titrat jucător de tenis din istorie (ATP), cu 20 de titluri majore, și are cei mai mulți susținători la nivel global, însă nu toată lumea crede că magicianul din Elveția este cel mai bun din lume. De curând, campionul din 1987 de la Wimbledon, Pat Cash, a explicat că Federer nu e primul, dar nici măcar al doilea cel mai bun jucător de tenis, el fiind întrecut de Novak Djokovic și Rafael Nadal.
Pat Cash se bazează, în principiu, pe recordul întâlnirilor directe, record în care elvețianul este întrecut de ambii rivali de generație. Roger a câștigat 40% din întâlnirile cu Rafa, iar în fața lui Novak s-a impus în 23 dintre cele 50 de meciuri disputate împreună. Din acest motiv, Pat Cash nu-l poate plasa pe Federer deasupra lui Nadal și Djokovic.
https://i.eurosport.com/2020/04/08/2804469.jpg
Australian Open
Mesajul impresionat al Simonei Halep, la plecarea din Australia
ACUM 10 MINUTE
Toată lumea spune că Federer este cel mai mare jucător al tuturor timpurilor, dar nu e nici măcar al doilea cel mai bun. Știu că e greu de crezut ce spun, dar dacă ești cel mai bun din istorie, ar trebui totuși să ai bilanț pozitiv al întâlnirilor directe cu rivalul tău numărul 1 și cu rivalul numărul 2. Cu siguranță acesta este primul factor de comparație – Pat Cash, pentru UBI Tennis

Federer/Nadal/Djokovic – Cine este cel mai bun?

Pat Cash a vorbit și despre eternal subiect din tenis – Cine este cel mai bun? Federer, Nadal sau Djokovic. Am stabilit deja că Federer nu se califică în aceasă cursă pentru fostul campion de la Wimbledon, dar cine câștigă cursa dintre Nadal și Djokovic? Cash a folosit același principiu și l-a pus pe sârb pe primul loc în topul personal.
Djokovic este cel mai bun jucător, este clar ca lumina zilei. Joacă împotriva celor mai buni jucători ai lumii pe suprafața lor preferată și câștigă. Nu încape discuție, Djokovic este clar deasupra lui Federer și Nadal. Ei trei sunt niște ciudați, nu sunt oameni normali. Nimeni nu poate face ce fac ei. Sunt supra-oameni – Pat Cash, pentru UBI Tennis
https://i.eurosport.com/2020/06/02/2827070.jpg
Australian Open
Novak Djokovic, în continuare atacat din Australia: "E fantastic că acest individ nu e prezent aici"
ACUM 3 ORE
Australian Open
Nadal și Medvedev, tratați diferit la Australian Open. Rusul le bate obrazul organizatorilor
ACUM 6 ORE