Roger Federer a jucat un singur turneu în 2020. Elvețianul a ajuns până în semifinale la Australian Open, după care a suferit o intervenție chirurgicală dublă la un genunchi, care l-a ținut departe de tenis pe tot parcursul anului.
Foarte mulți specialiști sunt sceptici cu privire la nivelul pe care îl va arăta elvețianul odată cu revenirea pe teren în 2021. Lunga perioadă de absență, precum și vârsta destul de înaintată a lui Federer îi face pe mulți să se îndoiască de faptul că acesta ar mai putea lupta pentru ceva la turneele majore.
Există însă și voci care sunt de partea elvețianului. Una dintre ele este cea a americanului Jim Courier, deținător a 4 titluri de Grand Slam (2 la Rolland Garos și 2 la Australian Open), care a declarat că pentru el ar fi o surpriză dacă Federer nu va obține rezultate în 2021.
Australian Open
"Nu va fi un nou Big-3!" Mats Wilander, despre cine va domina tenisul masculin în următorii ani
23/01/2022 LA 10:42

Jim Courier crede în continuare în Federer

"Aș fi sincer surprins dacă Federer nu va face măcar o semifinală la un turneu de Grand Slam în sezonul viitor, asta în condițiile în care este sănătos.", a declarat Courier, citat de tennishead.net.
Fostul tenismen american îl aseamănă pe Federer cu Serena Williams. Acesta spune că cei doi vor fi în continuare la cel mai înalt nivel, dar principala condiție este să aibă un procentaj bun la serviciu: "Dacă Roger și Serena pot avea un procentaj bun la serviciu și încă mai au un braț drept plin de viață, vor fi totuși extrem de greu de învins."
Revenirea pe teren a lui Federer este anunțată pentru startul noului sezon, elvețianul declarând recent că va fi gata pentru Australian Open. Totuși, calendarul pentru 2021 nu a fost încă oficial confirmat din cauza pandemiei, astfel că în funcție de evoluția acesteia se vor lua decizii de către oficiali.
Chiar dacă a jucat un singur turneu în acest an, Roger Federer se află pe locul 5 în clasamentul ATP, el beneficiind de multe puncte obținute în 2019. Oficialii ATP au hotărât să păstreze punctele adunate de jucători în 2019 la turneele care în acest sezon au fost anulate. În "clasamentul adevărului" din 2020, Federer a adunat doar 720 de puncte, aflându-se abia pe poziția a 29-a.
Verifică oferta noastră de Black Friday și asigură-te că nu ratezi niciun moment din transmisiile Eurosport de la turneele de tenis.
Australian Open
AUSTRALIAN OPEN LIVE BLOG | Ruse și Cristian au pierdut în turul 2. Zverev și Nadal au impresionat
19/01/2022 LA 12:44
Australian Open
Novak Djokovic, un monument de tristeţe. Cum a fost surprins pe aeroport, la plecarea din Australia
16/01/2022 LA 12:10