Ocupant al locului 103 ATP, Holger Rune a avut un discurs nemilos în privința legendarilor Roger Federer, Novak Djokovic și Rafael Nadal. Danezul în vârstă de doar 18 ani spune că tenisul are nevoie de noi personalități pentru a-l promova. Rune, unul dintre tenismenii care au impresionat anul acesta, a început anul fiind pe poziția 474 ATP.
Rune s-a calificat pe tabloul principal de la US Open 2021, unde a câștigat un set în tiebreak în fața liderului mondial, Novak Djokovic, înainte ca sârbul să se impună în 4 seturi. Danezul a mai făcut câteva performanțe bune înainte de sfârșitul sezonului actual. El a câștigat 5 titluri challenger în acest sezon și caută în 2022 primele performanțe la nivel înalt, în urma cărora să pătrundă în premieră în Top 100 ATP.
Australian Open
Știm deja 5 dueluri de vis din turul 3 la Australian Open 2022. Programul de vineri
ACUM 2 ORE

Holger Rune, discurs nemilos la adresa lui Federer, Nadal și Djokovic

Trio-ul Roger Federer - Rafael Nadal - Novak Djokovic este apreciat la nivel global, fiecare dintre cei 3 legendari tenismeni având în palmares câte 20 de titluri de Grand Slam. Chiar și așa, Rune nu crede că cei 3 merită să fie nonstop pe un piedestal în preferințele fanilor sportului alb.
"N-am să mint, e grozav să încerci să concurezi împotriva acestor tenismeni. Dar fiți serioși, ei nu sunt zei, sunt oameni ca oricare dintre noi și fac greșeli. Uneori fac alegeri ciudate pe teren pentru că au emoții, sunt oameni, e normal. Am văzut deja câțiva băieți preluând conducerea în circuit, cum ar fi Medvedev și Zverev", a spus Rune, potrivit welovetennis.fr.
Rune, care se află în prezent pe locul 103 în lume, a vorbit și despre motivul pentru care este bine ca trio-ul Federer, Nadal și Djokovic să nu joace regulat, deoarece sportul și spectatorii au nevoie de personalități noi în circuit: "Ar fi minunat să nu-i vedem pe Federer, Nadal și Djokovic jucând mereu, chiar dacă probabil sunt cei mai buni din tenis. Întotdeauna este un moment bun pentru ca publicul să vadă fețe noi, o nouă energie", a mai spus Rune.
Australian Open
AUSTRALIAN OPEN LIVE BLOG | Ruse și Cristian au pierdut în turul 2. Zverev și Nadal au impresionat
ACUM 2 ORE
Tenis
Novak Djokovic, apărat de Johanna Konta după controversa din Australia: "Vrea doar să facă bine"
ACUM 3 ORE