Câștigătoare a 18 titluri de Grand Slam, Martina Navratilova este de părere că americanul Sebastian Korda, în vârstă de 21 de ani, este foarte aproape de a confirma la cel mai înalt nivel în circuitul ATP și spune că este "doar o chestiune de timp" până acesta va cuceri primul său titlu de Grand Slam.
Sebastian Korda, fiul marelui Petr Korda (campion la Australian Open în 1998), a avut un sezon foarte bun în 2021, câștigând primul său titlu la Parma în luna mai înainte de a ajunge până în faza optimilor de finală la Wimbledon. Mai mult, tânărul în vârstă de 21 de ani este așteptat să pătrundă pentru prima dată în Top 40 ATP până la sfârșitul săptămânii, întrucât va concura la San Diego Open.
Tenis
Kyrgios, avertisment pentru Novak Djokovic înainte de startul noul sezon: "Vă asigur că voi câștiga"
ACUM 17 ORE

Pariul Martinei Nravtailova: Sebastian Korda, unul dintre tinerii care vor "sparge" supremația Federer – Nadal – Djokovic

În acest moment, Roger Federer, Rafael Nadal și Novak Djokovic sunt la egalitate în privința titlurilor de Grand Slam câștigate. Fiecare are câte 20 în palmares. În 2021, sârbul a fost foarte aproape de a le câștiga pe toate 4, însă Daniil Medvedev i-a stricat planurile la US Open. Totuși, finalul supremației celor 3 legendari tenismeni se apropie cu pași repezi, iar tinerii sunt nerăbdători să facă pasul în față.
Unul dintre sportivii din noul val, Sebastian Korda, este cotat cu prima șansă la performanță în următorii doi ani. Martina Navratilova este încrezătoare că americanul va sparge gheața: "E doar o chestiune de timp până ce va câștiga primul titlu de Grand Slam. Seb Korda e un jucător complet, își vede de treaba lui, are tot ce-i trebuie pentru a reuși. Când l-am văzut pentru prima dată am avut impresia că e din totdeauna în circuit. E antrenat atât de bine de părinții lui. Are un joc excepțional, o etica a muncii foarte bine pusă la punct. Cred că, dacă nu anul viitor, 2023 va fi anul lui", a spus Martina Navratilova pentru Tennis Channel.
Tenis
Djokovic, văzut ca favorit incontestabil la Australian Open: "E în continuare numărul 1 pentru mine"
ACUM 18 ORE
Australian Open
Nadal e hotărât să-și apere titlul la Australian Open în 2023: "Tratamentul funcționează perfect!"
ACUM O ZI