Conducerea WTA a cerut guvernului chinez să investigheze acuzațiile de agresiune sexuală făcute de Peng Shuai împotriva unui fost vicepremier chinez
Peng, una dintre cele mai mari vedete sportive din China, a susținut pe contul său de socializare Weibo, pe 2 noiembrie, că Zhang Gaoli, care a devenit membru al Comitetului permanent al Biroului Politic – cel mai important organism decizional al Chinei – a constrâns-o să facă sex.
Tenis
Zverev: "Toţi mi-au zis: "Nu vei mai fi sportiv profesionist, e imposibil"!". Exemplul impresionant
ACUM 7 ORE
Sportiva a mai susținut în postare, care a fost ștearsă la aproximativ o jumătate de oră după ce a fost publicată, că nu poate oferi nicio dovadă care să-și susțină acuzațiile. Reuters a solicitat un punct de vedere Asociației de tenis din China, dar răspunsul nu a venit.
Internetul în China este puternic cenzurat, iar viața privată a liderilor este un subiect deosebit de sensibil. Preocupările în rândul comunității globale de tenis au crescut, deoarece Peng nu a mai fost văzut de la postare.

Unde este Peng Shuai? WTA cere Chinei să intervină

WTA a intervenit în acest caz și a susținut printr-un comunicat că demarează "o anchetă completă, echitabilă și transparentă asupra acuzațiilor de agresiune sexuală împotriva liderului chinez".
"Evenimentele recente din China cu privire la Peng Shuai, jucătoare în WTA, sunt îngrijorătoare. Peng Shuai și toate femeile merită să fie auzite, nu cenzurate.Acuzația ei cu privire la comportamentul unui fost lider chinez care implică un atac sexual trebuie tratată cu maximă seriozitate. În toate societățile, comportamentul pe care ea pretinde că a avut loc trebuie investigat, nu tolerat sau ignorat. O felicităm pe Peng Shuai pentru curajul și puterea ei remarcabilă de a veni în față. Ne așteptăm ca această problemă să fie tratată corespunzător, ceea ce înseamnă că acuzațiile trebuie investigate pe deplin, echitabil, transparent și fără cenzură", a susținut Steve Simon, președintele WTA.
Peng a fost numărul unu mondial la dublu în 2014, devenind prima jucătoare din China care a ajun s lider mondial după ce a câștigat titlurile de dublu la Wimbledon în 2013 și Roland Garros în 2014.
În calitate de organizație dedicată circuitului feminin, rămânem angajați față de principiile pe care ne-am fondat - egalitate, oportunități și respect", Steve Simon, președintele WTA
Shuai Peng, fostă campioană de dublu la Roland Garros și Wimbledon, a fost dată dispărută la o săptămână după ce a dezvăluit că ar fi fost violată de fostul vicepremier chinez Zhang Gaoli, în vârstă de 75 de ani.
De pe 2 noiembrie, ea nu a putut fi contactată și nici nu a mai oferit vreo reacție în acest scandal uriaș. De asemenea, nici poziția geografică a sportivei nu a putut fi obținută. Pe aceeaşi temă, un purtător de cuvânt al ministrului de Externe a afirmat că nu are cunoştinţă de un astfel de caz şi că, oricum, subiectul nu are nicio legătură cu afacerile externe, lăsând tot acest scandal în aer.

În China, cuvântul "tenis" a fost indisponibil preț de mai multe ore

Mesajul în care Shuai Peng făcea acele acuzații grave a fost șters de cenzură la doar o jumătate de oră de la publicare. În China, cuvântul "tenis" a fost indisponibil preț de mai multe ore, iar publicațiile de știri au fost atenționate să nu acopere această informație. Toate conturile care au distribuit captură de ecran cu mărturia sportivei au fost suspendate imediat, tocmai pentru a stopa propagarea acestei informații.
Chiar și așa, activista pentru drepturile femeilor Lu Pin, intervievată de SupChina, este sigură că povestea lui Peng "nu va fi uitată": "Până la urmă, cenzura nu poate împiedica oamenii să găsească modalităţi discrete de a discuta cazul şi toată lumea va şti în cele din urmă". Înainte de a fi blocat de cenzură, numele "Peng Shuai" generase peste 20 de milioane de vizualizări într-un timp foarte scurt.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Tenis
Cât ghinion pentru Federer: nu scapă de probleme nici după retragere. Dezvăluirea făcută
IERI LA 14:39
Tenis
"De asta cred că Halep e inocentă!". Un tenismen vine cu o variantă la care nu s-a gândit nimeni
IERI LA 08:37