Novak Djokovic a rupt tăcerea în ceea ce privește situația sa, după scandalul de la începutul anului, când i s-a refuzat intrarea în Australia și implicit participarea la primul turneu de Grand Slam al anului. Într-un interviu acordat celor de la BBC, sârbul a declarat că este dispus să sacrifice titlurile de la Roland Garros sau Wimbledon, dacă nu va putea participa la aceste turnee, fără să fie vaccinat.
Citește și:
Roland-Garros
Djokovic, huiduit după ce a sărbătorit un punct la Roland Garros! Reacția de mare campion a lui Nole
ACUM 4 MINUTE

Novak Djokovic poate juca în acest moment doar în Orientul Mijlociu

În urma declarațiilor apărute astăzi, programul lui Novak Djokovic din perioada următoare are un mare semn de întrebare. În acest moment, el poate participa doar la Dubai, în condițiile în care Emiratele Arabe Unite nu au restricții în ceea ce privește persoanele nevaccinate, un test negativ la sosirea în țară fiind suficient. Mai mult de atât, biletele la turneul care va începe săptămâna viitoare s-au epuizat, după anunțul că numărul 1 mondial va juca la turneul din Emiratele Arabe Unite.
https://i.eurosport.com/2020/02/29/2786733.jpg
În luna martie încep primele două turnee Masters 1000 ale anului în Statele Unite ale Americii, la Indian Wells și Miami. În acest moment, Djokovic nu poate participa la cel două turnee, deoarece persoanele nevaccinate nu pot intra în SUA fără două doze de vaccin. Este foarte puțin probabil ca acesta să primească o scutire medicală din partea guvernului american, acestea fiind oferite în cazul în care persoana respectivă nu are acces la vaccin sau nu se poate vaccina, din motive medicale.
https://i.eurosport.com/2019/03/10/2540277.jpg
Pe 10 aprilie începe sezonul de zgură, odată cu turneul ATP Masters 1000 de la Monte Carlo. Organizatorii turneului au anunțat că regulile care se impun la Monte Carlo sunt cele care se impun și la intrarea în Franța. Astfel, orice călător trebuie să facă dovada vaccinării cu cel puțin o doză, un test negativ PCR sau antigen efectuat cu 48 de ore înainte de sosire și o declarație pe proprie răspundere prin care se menționează că persoana respectivă nu a avut simptome și nu a intrat în contact cu un caz pozitiv în ultimele 14 zile.
https://i.eurosport.com/2019/04/16/2567369.jpg
Rămâne de văzut cum va evolua situația în următoarele luni și dacă țările în care se vor organiza turnee de tenis în perioada următoare vor relaxa măsurile până la debutul competițiilor. Novak Djokovic a câștigat turneul de la Dubai de 5 ori (2009, 2010, 2011, 2013 și 2020).
Turneul de la Dubai debutează pe 21 februarie, iar Novak Djokovic se va lupta pentru al șaselea său titlu în Emiratele Arabe Unite, în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Roland Garros
Halep a defilat în primul tur la Roland Garros, după ce a ajuns în top! Statistica e elocventă
ACUM 15 MINUTE
Roland-Garros
Roland-Garros 2022 : Top 5 puncte din ziua a doua
ACUM O ORĂ