Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cori Gauff este campioană la Linz! Americanca (15 ani), la primul titlu cucerit în circuitul WTA

Irina Aldea

Actualizat 13/10/2019 la 19:00 GMT+3

Cori Gauff a dus la capăt parcursul de vis de la Linz și a câștigat marele trofeu în Austria! Americanca în vârstă de 15 ani a învins-o în trei seturi pe campioana din 2017 de la Roland Garros, Jelena Ostapenko.

Cori Gauff of US reacts during the WTA-Upper Austria Ladies final tennis match against Jelena Ostapenko of Latvia (unseen) on October 13, 2019 in Linz, Austria. (Photo by BARBARA GINDL / APA / AFP) / Austria OUT (Photo by BARBARA GINDL/APA/AFP via Getty I

Credit imagine: Getty Images

Cori Gauff, locul 110 WTA, a câștigat marele trofeu la turneul Internațional de la Linz, transmis în direct pe Eurosport, după ce a învins-o în ultimul act pe Jelena Ostapenko, 72 WTA, scor 6-3, 1-6, 6-2, la capătul unui meci care a durat o oră și 39 de minute de joc. Cori Gauff a intrat în controlul meciului încă din debutul finalei. Americanca și-a făcut serviciul, a făcut primul break al partidei, iar apoi l-a consolidat, distanțându-se la trei game-uri. A urmat un game bun de serviciu pentru Ostapenko, însă Gauff nu a slăbit nicio clipă ritmul și a punctat cu fiecare ocazie avută.
În contrast țipător, setul secund i-a aparținut în totalitate letonei, căreia i-au intrat toate loviturile. Chiar dacă americanca a încercat să schimbe tactica și să rupă adesea ritmul, Jelena Ostapenko a lovit decisiv din orice poziție, lăsându-i adversarei ei doar varianta de a accepta jocul dominant care i s-a impus. Ostapenko a reușit trei break-uri în manșa secundă.În manșa decisivă, Ostapenko și-a pierdut calmul de câteva ori, iar în debutul setului a fost taxată de arbitra de scaun pentru ieșirile nervoase. Gauff a fost stăpână pe ea și a revenit cu servicii foarte bune, așa cum a procedat în primul set al meciului. Totodată, Ostapenko a greșit prea mult și nu a mai fost atât de eficientă la retur. În final, nici sfaturile franțuzoaicei Marion Bartoli nu au mai ajutat-o. Rămâne de văzut dacă fosta campioană de la Wimbledon va continua alături de letonă în circuitul feminin de tenis.
picture

Cori Gauff s-a impus în finala de la Linz, la doar 15 ani

Cori Gauff, o săptămână a premierelor

Pentru ambele jucătoare, această finală a fost emoționantă. Dacă pentru Gauff a fost prima finală a carierei, pentru Ostapenko a fost prima finală a sezonului, un sezon în care rezultatele nemulțumitoare au fost la ordinea zilei. Totuși, în meci au existat multe momente în care, poate surprinzător, Cori Gauff a dat dovadă de maturitate și seriozitate, asta în ciuda vârstei ei, 15 ani și șapte luni.
Cori Gauff a mărturisit la conferința de presă că se simte norocoasă și fericită la Linz, despre care spune că va rămâne un turneu special pentru ea. Un aspect foarte interesant legat de evoluțiile americancei la Linz este faptul că a pătruns pe tabloul principal din postura de lucky loser. Gauff a obținut la acest turneu și certitudinea că va evolua pe tabloul principal la primul turneu de Grand Slam din 2020, Australian Open. De asemenea, americanca va pătrunde în premieră în Top 80 WTA și va ocupa locul 71.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo