Cori Gauff și Jelena Ostapenko vor fi protagonistele finalei de la Linz. Prima care a obținut calificarea în ultimul act la turneul organizat în Austria a fost Cori Gauff, locul 110 WTA, care a învins-o în semifinale pe Andrea Petkovic, locul 75 WTA, cu 17 ani mai în vârstă decât americanca. Gauff s-a impus după o oră și 32 de minute de joc, scor 6-4, 6-4. Americanca în vârstă de 15 ani a obținut astfel calificarea în prima ei finală în circuitul feminin de tenis.
Este fără doar și poate începutul unei noi ere în tenisul mondial feminin. Apariția tinerei jucătoare din Statele Unite ale Americii în competiții anunță un nou val de tinere talente printre veteranele din circuit. Cori Gauff, deși a fost eliminată în ultimul tur al calificărilor, a pătruns pe tabloul principal de la Linz din postura de lucky loser și a ajuns, iată, în marea finală a competiției din Austria. Ea a trecut până acum de Voegele, Kozlova, Bertens și Petkovic.

Jelena Ostapenko, a doua finalistă la Linz

US Open
Răducanu sau Gauff? Cine e liderul noii generații din tenisul feminin: "E cu mult în fața ei!"
03/09/2021 LA 14:27
Cea de-a doua semifinală de la Linz le-a adus față în față pe Ekaterina Alexandrova, din Rusia, și Jelena Ostapenko, din Letonia. În mod surprinzător, cea din urmă s-a impus la capătul meciului care a durat două ore și 20 de minute de joc. Campioana din 2017 de la Roland Garros a câștigat după o luptă fantastică, salvând și trei mingi de meci avute de favorita numărul opt la Linz, scor 1-6, 7-6 (5), 7-5. Astfel, Jelena Ostapenko s-a calificat la Linz în prima ei finală din 2018, de la Miami.
Ostapenko a trecut la Linz în drumul ei spre finală de Korpatsch, Cornet, Rybakina și Alexandrova. De asemenea, pentru letonă, această săptămână este prima în care colaborează cu fosta jucătoare de tenis din Franța, Marion Bartoli. Ele anunțau după primul meci la Linz că vor continua parteneriatul dacă totul merge bine la competiția desfășurată în Austria. În mod cert, Cori Gauff și Jelena Ostapenko nu s-au mai întâlnit până în prezent în circuitul feminin de tenis și va fi fără doar și poate interesant de văzut cum vor aborda cele două jucătoare finala competiției de la Linz.
US Open
LIVE BLOG US Open 2021 | Tactica "Vestiarul" a funcționat din nou pentru Stefanos Tsitsipas
01/09/2021 LA 14:52
US Open
US Open 2021 | Programul transmisiunilor Eurosport în a treia zi se concurs la Flushing Meadows
31/08/2021 LA 22:09