Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cori Gauff și Jelena Ostapenko vor disputa finala turneului Internațional de la Linz

Irina Aldea

Actualizat 12/10/2019 la 20:09 GMT+3

La turneul din Austria, transmis în direct pe Eurosport 2, vom avea parte de un ultim act surprinzător. Cori Gauff și Jelena Ostapenko vor disputa duminică finala turneului Internațional de la Linz.

Ostapenko Gauff

Credit imagine: Eurosport

Cori Gauff și Jelena Ostapenko vor fi protagonistele finalei de la Linz. Prima care a obținut calificarea în ultimul act la turneul organizat în Austria a fost Cori Gauff, locul 110 WTA, care a învins-o în semifinale pe Andrea Petkovic, locul 75 WTA, cu 17 ani mai în vârstă decât americanca. Gauff s-a impus după o oră și 32 de minute de joc, scor 6-4, 6-4. Americanca în vârstă de 15 ani a obținut astfel calificarea în prima ei finală în circuitul feminin de tenis.
Este fără doar și poate începutul unei noi ere în tenisul mondial feminin. Apariția tinerei jucătoare din Statele Unite ale Americii în competiții anunță un nou val de tinere talente printre veteranele din circuit. Cori Gauff, deși a fost eliminată în ultimul tur al calificărilor, a pătruns pe tabloul principal de la Linz din postura de lucky loser și a ajuns, iată, în marea finală a competiției din Austria. Ea a trecut până acum de Voegele, Kozlova, Bertens și Petkovic.

Jelena Ostapenko, a doua finalistă la Linz

Cea de-a doua semifinală de la Linz le-a adus față în față pe Ekaterina Alexandrova, din Rusia, și Jelena Ostapenko, din Letonia. În mod surprinzător, cea din urmă s-a impus la capătul meciului care a durat două ore și 20 de minute de joc. Campioana din 2017 de la Roland Garros a câștigat după o luptă fantastică, salvând și trei mingi de meci avute de favorita numărul opt la Linz, scor 1-6, 7-6 (5), 7-5. Astfel, Jelena Ostapenko s-a calificat la Linz în prima ei finală din 2018, de la Miami.
Ostapenko a trecut la Linz în drumul ei spre finală de Korpatsch, Cornet, Rybakina și Alexandrova. De asemenea, pentru letonă, această săptămână este prima în care colaborează cu fosta jucătoare de tenis din Franța, Marion Bartoli. Ele anunțau după primul meci la Linz că vor continua parteneriatul dacă totul merge bine la competiția desfășurată în Austria. În mod cert, Cori Gauff și Jelena Ostapenko nu s-au mai întâlnit până în prezent în circuitul feminin de tenis și va fi fără doar și poate interesant de văzut cum vor aborda cele două jucătoare finala competiției de la Linz.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo