Cu mai puțin de trei ore înainte de startul partidei cu Jaqueline Cristian, Simona Halep a anunțat pe rețelele de socializare că nu va putea juca meciul contând pentru semifinalele turneului de la Linz. Sportiva de pe locul 22 WTA s-a accidentat în partida de ieri, cu Jasmine Paolini, și are dureri la genunchi, astfel încât a decis să se retragă pentru ca problemele să nu se agraveze.
"Din păcate, nu pot juca în semifinală după ce m-am accidentat la genunchi în meciul de ieri. Aș fi făcut orice pentru a putea juca, dar este umflat și mă doare, iar jocul nu ar face decât să înrăutățească lucrurile. Vreau să le mulțumesc enorm organizatorilor turneului și fanilor de aici", a fost mesajul postat de Simona Halep pe contul personal de Twitter.
Tenis
Halep, campioană la retur! Românca, cifre mai bune decât ale Igăi Swiatek într-un top din 2022
IERI LA 18:11
În aceste condiții, Jaqueline Cristian va disputa finala turneului de la Linz, prima finală din carieră. Românca, aflată în acest moment pe locul 100 WTA, o va înfrunta în ultimul act al competiției pe învingătoarea din cealaltă semifinală, în care se duelează Danielle Collins și Alison Riske.

SIMONA HALEP REINTRĂ ÎN TOP 20 WTA CU VICTORIA ÎN FAȚA LUI PAOLINI LA LINZ

Deși s-a retras din semifinalele turneului de la Linz, unul dintre ghinioanele Simonei Halep s-a încheiat, asta pentru că nu mai continuă să coboare în clasamentul WTA, ci să urce. În urma victoriilor de la Linz și a punctelor acumulate la turneul de 250 de puncte WTA, Simona Halep a reintrat în Top 20 în clasamentul LIVE al WTA. Cu cele 110 puncte pe care și le-a asigurat, românca a ajuns la un total de 2577. A depășit-o astfel pe Elise Mertens (2570).
"A fost un meci foarte dificil pentru că ea a jucat atât de rapid și de puternic. La începutul meciului n-am avut timp să fac nimic pe teren, dar apoi am început să folosesc slice-ul și să schimb ritmul, dar să joc și mai agresiv. Am crezut în șansa mea și n-am renunțat, pentru că ăsta este principiul meu acum, să lupt până la final", a spus Simona la interviul de după meci.
Turneul Campionilor de la Torino va fi în direct și în exclusivitate, în perioada 14-21 noiembrie, pe Eurosport și Eurosport Player.
Tenis
Simona Halep luptă cu zâmbetul pe buze! Cum așteaptă românca să-și dovedească nevinovăția
IERI LA 11:44
Tenis
Simona Halep a revenit pe teren! Unde și cu cine se pregătește la o lună după ce a fost suspendată
24/11/2022 LA 11:26