Jaqueline Cristian a început cu emoții finala de la Linz, pierzând game-ul de debut al partidei pe propriul serviciu. Românca și-a luat revanșa imediat, reușind break-ul într-un game în care a revenit de la 0-40 și a câștigat 5 puncte consecutive. După ce s-a mers cap la cap până la 3-2, Jaqueline a reușit să facă break-ul într-un game în care nu a pierdut vreun punct. Game-ul următor pe propriul serviciu a fost unul disputat, în care românca a salvat o minge de break, dar a reușit să rămână concentrată și s-a impus în cele din urmă cu 6-2 în primul set.
Setul al doilea al finalei a început tot cu Jaqueline Cristian în avantaj, care ajunsese la 5 game-uri câștigate la rând în această partidă, dar un break în al treilea game al actului secund a schimbat soarta setului în favoarea americancei. De atunci, Jaqueline s-a mai impus o singură dată pe propriul serviciu, iar Riske a câștigat setul cu același scor ca jucătoarea din România, 6-2.
În setul decisiv, emoțiile au început să își spună cuvântul. Cele două jucătoare au mers cap la cap cu serviciul în primele patru game-uri, până la break-ul reușit de Riske. Cristian a răspuns foarte bine și a reușit să facă rebreak-ul, dar următorul joc pe propriul serviciu a fost din nou pierdut. La 4-3, pe serviciul americancei, Jaqueline a salvat 4 mingi de game ale adversarei și a fructificat prima minge de break în favoarea sa, ducând scorul la 4-4. Jaqueline a fost la doar un singur game de victorie, dar Riske a câștigat următoarele trei game-uri, cucerind astfel titlul de la Linz.
Tenis
Mihaela Buzărnescu și Jaqueline Cristian, primele mesaje pentru Halep, în scandalul de dopaj
22/10/2022 LA 14:46
Începând de luni, Jaqueline Cristian se va afla pe cel mai bun loc din carieră în clasamentul WTA. Datorită calificării în finala turneului de la Linz, sportiva în vârstă de 23 de ani și-a asigurat o urcare de nu mai puțin de 26 de locuri în clasamentul WTA, până pe locul 74, având 942 de puncte.

LIVE TEXT

 • 6-2, 2-6, 5-7: Din păcate, Jaqueline a fost învinsă de Alison Riske în finala turneului de la Linz, prima finală WTA a carierei.
 • 6-2, 2-6, 5-6: Jaqueline nu reușește să își facă serviciul, iar Riske va servi după pauză pentru titlu.
 • 6-2, 2-6, 5-5: Jaqueline a fost foarte aproape de a obține victoria, dar Riske a câștigat în cele din urmă game-ul și a dus scorul la 5-5.
 • 6-2, 2-6, 5-4: Jaqueline Cristian revine de la 0-40, salvează patru mingi de break și duce scorul la 5-4. Românca este la un singur game de primul titlu al carierei.
 • 6-2, 2-6, 4-4: Break Jaqueline Cristian! Românca nu a cedat deloc în acest game, a salvat patru mingi de game ale adversarei și a reușit să fructifice prima minge de break pe care a avut-o la dispoziție.
 • 6-2, 2-6, 3-4: Jaqueline nu reușește să își câștige serviciul nici în acest game, iar Alison Riske va servi acum pentru a se desprinde în setul decisiv.
 • 6-2, 2-6, 3-3: Break Jaqueline Cristian! Românca revine în setul decisiv după ce a obținut rebreak-ul și servește acum la scorul de 3-3.
 • 6-2, 2-6, 2-3: După un nou game echilibrat, Riske face în cele din urmă break-ul și preia conducerea în setul decisiv al finalei.
 • 6-2, 2-6, 2-2: Până acum, ambele finaliste merg cap la cap și își fac serviciul în setul decisiv.
 • 6-2, 2-6, 2-1: Jaqueline face un nou game bun pe propriul serviciu și conduce cu 2-1 în setul decisiv.
 • 6-2, 2-6, 1-1: Game foarte bun pe serviciul americancei, care egalează fără punct pierdut în acest game.
 • 6-2, 2-6, 1-0: Jaqueline câștigă primul game al setului decisiv.
A început setul decisiv al finalei de la Linz, cu Jaqueline Cristian la serviciu.
 • 6-2, 2-6: Set Alison Riske! Americanca se impune în setul al doilea și vom avea parte de set decisiv în finala de la Linz.
 • 6-2, 2-5: Alison Riske reușește un nou break, iar după break va servi pentru câștigarea setului doi.
 • 6-2, 2-4: Riske revine de la 0-30 și câștigă în cele din urmă game-ul.
 • 6-2, 2-3: Jaqueline răspunde bine și câștigă fără mari probleme game-ul cu numărul 5 al setului, lucru care îi poate da încredere pentru recuperearea break-ului pierdut ceva mai devreme.
 • 6-2, 1-3: Game solid din partea americancei, care își consolidează break-ul obținut în game-ul anterior și conduce în setul al doilea cu 3-1.
 • 6-2, 1-2: După un game extrem de disputat, Alison Riske face primul break al setului, așa cum s-a întâmplat și în primul set al partidei.
 • 6-2, 1-1: Alison Riske încheie seria de 5 game-uri consecutive câștigate de Jaqueline Cristian și restabilește egalitatea în setul secund.
 • 6-2, 1-0: Jaqueline Cristian începe foarte bine și setul al doilea și conduce cu 1-0 în debutul manșei secunde.
A început setul al doilea al finalei de la Linz, cu Jaqueline Cristian la serviciu.
 • 6-2: SET JAQUELINE CRISTIAN! Românca își adjudecă primul set al finalei de la Linz, după un nou game câștigat pe serviciul adversarei.
 • 5-2: Jaqueline își consolidează break-ul, în urma unui game extrem de disputat. Românca se află acum la un singur game de câștigarea primului set al finalei.
 • 4-2: Break Jaqueline Cristian! Românca face un game impecabil, câștigat pe serviciul adversarei, fără să piardă vreun punct.
 • 3-2: După un început de partidă în care ambele finaliste au avut probleme cu serviciul, în acest moment se merge cap la cap, iar jucătoarea din România conduce cu 3-2.
 • 2-2: Riske își face și ea serviciul, într-un game în care Jaqueline Cristian a avut o oportunitate de break.
 • 2-1: Jaqueline își face serviciul și conduce în finala turneului WTA de la Linz.
 • 1-1: Jaqueline Cristian face rebreak-ul, după ce a fost condusă cu 0-40. Jucătoarea din România a câștigat 5 puncte consecutive, iar acum servește pentru a prelua conducerea pe tabelă.
 • 0-1: Riske face break-ul în game-ul de debut al finalei, într-un game în care Jaqueline a salvat trei mingi de break, revenind de la 0-40.
A început finala turneului WTA 250 de la Linz, cu Jaqueline Cristian la serviciu.
Știre inițială
Jaqueline Cristian o va înfrunta pe americanca Alison Riske în finala turneului WTA 250 de la Linz (Austria), dotat cu premii totale de 189.708 euro, ambele beneficiind de retragerile adversarelor în semifinale. Jaqueline Cristian (23 ani, 100 WTA), care săptămâna aceasta a intrat în premieră în top 100, a profitat de retragerea Simonei Halep, din cauza unei accidentări, calificându-se în prima sa finală WTA din carieră fără a juca în penultimul act.
Halep (30 ani, 22 WTA), a doua favorită, s-a accidentat în meciul de miercuri, cu italianca Jasmine Paolini, câştigat cu 4-6, 7-5, 6-0, după două ore şi 13 minute de joc. Pentru Jaqueline Cristian, care a intrat pe tabloul principal la Linz ca "lucky loser", în urma retragerii Soranei Cîrstea din turneu, a beneficiat în optimi de alt abandon, al suedezei Rebecca Peterson, la scorul de 5-2.

Jaqueline Cristian – Alison Riske, finala de la Linz, prima a carierei pentru româncă

Jucătoarea în vârstă de 23 de ani din România şi-a asigurat un cec de 13.224 de euro şi 192 de puncte WTA, iar în finală o va înfrunta în premieră pe americanca Alison Riske (31 ani, 73 WTA). Riske, desemnată cap de serie numărul trei la Linz, a profitat, joi, de abandonul compatrioatei sale, Danielle Collins, a treia favorită, după primul set, câştigat de Alison cu 7-5. Acum, Cristian și Riske se vor întâlni în premieră în circuitul WTA, chiar în finala turneului din Austria.
Jaqueline Cristian, principala favorită din calificările turneului de la Linz, cedase în finala calificărilor în fața Lesiei Tsurenko în 3 seturi. Totuși, în urma retragerii Soranei Cîrstea din turneu, Jaqueline Cristian a pătruns pe tabloul principal din postura de lucky loser. În primul tur, românca a trecut în 3 seturi, la mare luptă, de rusoaica Rakhimova. Mai apoi a vbenificiat de retragerea Rebeccăi Peterson, a învins-o pe Veronika Kudermetova în 2 seturi, iar apoi a mers în finală în urma retragerii Simonei Halep din turneu.
De partea cealaltă, Alison Riske nu a avut nevoie să treacă de calificări. Americanca în vârstă de 31 de ani s-a calificat în finală la turneul de la Linz fără a ceda niciun set. Riske a trecut pe rând de Barthel, Cornet, Wang Xin și Collins, urmând a da acum piept cu Jaqueline Cristian în meciul pentru trofeu. Finala de la Linz are loc în această seară, de la ora 20, și va fi transmisă în format LIVE TEXT pe eurosport.ro.
Transylvania Open
Gabriela Ruse, în turul doi la Transylvania Open, după o revenire de excepție cu Harmony Tan
11/10/2022 LA 15:12
Tenis
Două campioane de Grand Slam vin la Cluj pentru Transylvania Open! Cine participă dintre românce
26/09/2022 LA 17:55