Jaqueline Cristian, din postura de lucky loser, s-a calificat în optimile de finală la turneul WTA de la Linz după ce a trecut de Kamilla Rakhimova, ocupanta locului 117 WTA, cu scorul de 2-6, 6-2, 7-5, la capătul unui meci nebun care a durat două ore și 7 minute de joc. Românca a revenit de la 0-1 la seturi și de la 2-4 în decisiv.
În primul set, Jaqueline Cristian a intrat foarte greu în meci, iar Rakhimova a profitat din plin și a cedat doar două game-uri. Setul secund s-a desfășurat în oglindă cu primul, dar de data aceasta, românca a fost cea care a dictat ritmul jocului, fiind mult mai receptivă. În setul decisiv, rusoaica a fost cea care a avut prima inițiativa și a condus cu 4-2, însă Cristian a revenit și s-a impus în prelungirile setului, cu 7-5.
Tenis
Mihaela Buzărnescu și Jaqueline Cristian, primele mesaje pentru Halep, în scandalul de dopaj
22/10/2022 LA 14:46

Jaqueline Cristian, meci fantastic la Linz, cu Rakhimova

Jaqueline Cristian, care a cedat în calificările de la Linz în fața Lesiei Tsurenko, a rămas totuși în Austria și a intrat pe tabloul principal din postura de lucky loser. Sportiva noastră, aflată acum pe locul 100 WTA, a profitat la maxim de această șansă și s-a calificat în optimi la Linz. Acum, pentru un loc în sferturile de finală, Cristian se va întâlni cu învingătoarea meciului dintre Tan și Peterson.
Pe tabloul principal de la Linz mai avem o singură reprezentantă, pe Simona Halep, care este și favorită numărul 2 la turneul din Austria, dotat cu premii totale de 189.708 euro. Românca în vârstă de 30 de ani o va înfrunta în optimi pe belarusa Aleksandra Sasnovich, care a dispus, duminică, în runda inaugurală, de franţuzoaica Fiona Ferro, cu 6-2, 3-6, 6-2.
Turneul Campionilor de la Torino va fi în direct și în exclusivitate, în perioada 14-21 noiembrie, pe Eurosport și Eurosport Player.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Transylvania Open
Gabriela Ruse, în turul doi la Transylvania Open, după o revenire de excepție cu Harmony Tan
11/10/2022 LA 15:12
Tenis
Două campioane de Grand Slam vin la Cluj pentru Transylvania Open! Cine participă dintre românce
26/09/2022 LA 17:55